USA. De amerikanska antifascisternas kamp för att utradera amerikansk historia fortsätter. Nyligen greps en 25-årig man med sprängmedel i närheten av en staty, föreställande sydstatsmajoren Richard Dowling, i Houston, Texas.

Statyn av krigshjälten och majoren Richard Dowling står i Hermann Park i Houston, Texas

Sedan tusentals vita amerikaner slöt samman för att protestera mot avlägsnandet av en staty föreställande general Robert E Lee i Charlottesville tidigare denna månad har antivita krafter blivit allt mer desperata i sin kamp att riva ned statyer föreställande hjältar från det amerikanska inbördeskriget.

Nyligen greps 25-årige Andrew Schneck i Hermann Park i Houston, Texas. Han ska ha observerats av en parkvakt, hukandes i buskarna vid statyn. Med sig hade han en stor mängd sprängmedel, en timer, silvertejp och kablar som man misstänker skulle användas för att spränga parkens staty av sydstatsmajoren och krigshjälten Richard Dowling.

Till polisen ska Schneck ha erkänt att han hade för avsikt att spränga statyn, helt enkelt för att han ”inte gillade snubben”.

FBI gjorde sedan husrannsakan hemma hos Schnecks mor, som är en prominent medlem av Houstons kulturella etablissemang i egenskap av ägare till en av stadens främsta konstgallerier, där man hittade ytterligare sprängmedel.

Schneck dömdes senast 2013 till villkorlig dom och dryga böter för att olovligen ha förvarat sprängmedel och illegala kemikalier i två av hans föräldrars miljonvillor.

Nu riskerar Schneck mellan fem och 40 års fängelse och uppemot 250 000 kronor i böter.

Källor:
Left-wing Terrorism: Man Attempts to Blow Up Confederate Statue in Texas
Andrew Schneck: 5 Fast Facts You Need to Know


  • Publicerad:
    2017-08-24 20:30