Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

RN DIREKT #136: Revoltera mot förbrytarna! – Om den kommande rättegången i Göteborg

Av Redaktionen, 2019-09-22
redaktionen@nordfront.se

RADIO NORDFRONT. Ikväll kommer Radio Nordfront att diskutera en demonstration som hölls i Göteborg för två år sedan och som lett till att 16 personer åtalats i årtiondets viktigaste rättegång som inleds till veckan.

Den 30 september 2017 anordnade Nordiska motståndsrörelsen en demonstration i Göteborg under parollen ”Revoltera mot förbrytarna!”. Aldrig tidigare och inte heller senare hade en demonstration föregåtts av sådan hets – från media, poliser och meningsmotståndare.

Nordiska motståndsrörelsens demonstrationer hade under de föregående två åren växt sig allt större, men nu hotade bossen för Göteborgspolisen, Erik Nord, med att gripa demonstrationsdeltagare för åsiktsbrott bara genom att delta.

Efter flera turer av överklaganden förkortades Motståndsrörelsens demonstrationstillstånd så pass att det i princip inte blev något kvar av den ursprungliga planen och i slutändan såg polisen till att demonstrationståget inte ens kunde komma fram till den tänkta startplatsen. Drivande personer i sabotaget var förutom Erik Nord även den dåvarande rikspolischefen Dan Eliasson och Judiska världskongressen.

Till veckan börjar rättegången mot 16 demonstrationsdeltagare som har åtalats för hets mot folkgrupp och våldsamt upplopp, i många fall endast för att de deltagit i demonstrationen. Ikväll kommer Radio Nordfront-gänget tillsammans med Pär Sjögren, chef för Näste 5 och delaktig i planeringen av Göteborgsdemonstrationen, att gå igenom allt: Händelserna före, under och efter demonstrationen som ledde fram till denna historiska rättegång.

Missa inte det!

Programmet leds av Simon Holmqvist tillsammans med Martin Saxlind, Tobias Lindberg och Pär Öberg. Producent är Max Rosenfors.

Veckans RN-bild:

Nordiska motståndsrörelsen revolterar mot förbrytarna i Göteborg den 30 september 2017.

Väntar du på att Radio Nordfront ska börja? Då kan du titta på denna fashwavehyllning till Nordiska motståndsrörelsen som gjordes inför demonstrationen i Göteborg:

Den som har mycket tid till övers kan också se hela Göteborgsdemonstrationen i efterhand via NTV:s livestream på VK:

För den som har problem med VK-inbäddningen kan man se klippet direkt på VK: Del 1 och del 2.

Glöm inte att registrera dig på Spreaker så att du kan prenumerera på Radio Nordfronts Spreaker-kanal.

Tänk på att inte skriva något olagligt i chattinläggen på Spreaker, eftersom det inte är redaktionellt material, vilket innebär att du själv är juridiskt ansvarig för dem.

Stöd NTV och Radio Nordfront genom att donera Bitcoins:

Här är Radio Nordfronts bitcoinadress: 1DQHohS9xUDoPt2WnABRhCCAovjVHRQv4d

Glöm inte att e-posta namn/alias och summa donerad till radionordfront@nordiskradio.se för att bli tackad i Radio Nordfront-sändningarna.

Bitcoin-Profits

Kontantdonationer: Skicka till ”Nordfront Att: Radio Nordfront, Box 52, 77222 Grängesberg”.

Lyssna på direktsändningen:
Listen to ”RN DIREKT#136: Revoltera mot förbrytarna! – Om den kommande rättegången i Göteborg” on Spreaker.

Radio Nordfront är ett samarbete mellan Nordfront och Nordisk Radio. Budskapet som förs ut i radion kommer i stort att vara i linje med det som framförs i nättidningen och det som diskuteras är ofta sådant som just publicerats på Nordfront. I vissa, ofta mindre viktiga, frågor är dock åsikterna mer personliga.

Nordfronts nyhetsredaktör Simon Holmqvist leder programmet tillsammans med tidningens chefredaktör Martin Saxlind. Andra medarbetare är skribenten Tobias Lindberg samt Nordiska motståndsrörelsens presstalesman Pär Öberg.

Producent är Nordisk Radios Max Rosenfors.

Radio Nordfront gillar åsikt- och yttrandefrihet. Därför bjuder vi titt som tätt in gäster av alla det slag, alltifrån sympatiskt inställda personer till meningsmotståndare.


  • Publicerad:
    2019-09-22 10:00