MOTSTÅNDSRÖRELSEN. För att väcka uppmärksamhet kring den kommande demonstrationen den 30 september tågade Motståndsrörelsen under söndagen genom centrala Göteborg. Liveuppdatering avslutad

Tidigare i sommar meddelande Nordiska motståndsrörelsen att man har för avsikt att demonstrera i Göteborg den 30 september under parollen ”Revoltera mot förbrytarna!”.

Den mediala hetsen har varit intensiv, likväl som polisens minst sagt uppseendeväckande beteende med brutna överenskommelser, skandalösa uttalanden och besked om nya orwellianska ”demonstrationsregler”.

Idag tågar Motståndsrörelsen genom centrala Göteborg för att väcka uppmärksamhet inför demonstrationen den 30 september. Organisationen kommer att dela ut flygblad till allmänheten som informerar om den och om parollen ”Revoltera mot förbrytarna”

Nordfront är självklart på plats och ni kan följa demonstrationen via textuppdateringar i denna artikeln, via Nordfront TV och via vår Twitter.

Se livesändning från Göteborg nedan:

Uppdatering 12:40

Här kommer de första bilderna:

En polisbuss har också dykt upp, men poliserna håller sig vid sidan av och avvaktar.

Nordfront TV:s Robin Palmblad låter också hälsa att vi behöver prenumeranter till Youtubekanalen som livesänder för att kunna bädda in livesändningen i artikeln. Se livesändningen och prenumerera på kanalen HÄR.

Uppdatering 12:45

Fler poliser har dykt upp och en polisbuss kör nu framför tåget. Samtidigt skanderar motståndsmännen ”Erik Nord, folkförrädare!”

Uppdatering 12:55

Det är sammanlagt ett 100-tal av Motståndsrörelsens aktivister som deltar på demonstrationen. Vi kan nu också bekräfta att man kommer att hålla tal på Gustaf Adolfs torg. Motståndsrörelsen marscherar alltså längs den väg som polisen nekade inför den 30 september.

Uppdatering 13:05

Demonstrationståget är nu framme vid Gustaf Adolfs torg där Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg ska hålla tal.

Samtidigt cirkulerar en polishelikopter över motståndsmännen.

Talet kan du lyssna på via Nordfront TV:s livesändning.

Uppdatering 13:15

Göteborgs-Posten har också uppmärksammat Motståndsrörelsens demonstration.

Simon Lindberg talar om de inskränkningar i yttrandefriheten och attacker som systemet genomför mot Motståndsrörelsen.

Samtidigt har dialogpolis dykt upp och erbjudit sina tjänster att ”hjälpa Motståndsrörelsen att genomföra demonstrationen”, ett erbjudande som nästeschef Pär Sjögren dock tackade vänligt men bestämt nej till.

I talet konstaterar också Simon Lindberg att Motståndsrörelsen är fullt kapabel att genomföra demonstrationer utan någon polis.

 

Uppdatering 13:25

Även Expressen har uppmärksammat demonstrationen och skriver att fler poliser är på väg till Gustaf Adolfs torg.

— Det stämmer att det har samlats ett antal personer och att det rör sig om en icke tillståndsgiven sammankomst, säger Jenny Widén vid polisen och fortsätter:

— Vi är på plats för att försöka tala med dem. Vi har fler resurser på väg också.

Simon Lindberg håller samtidigt ett kraftfull tal, där han uppmanar alla att sluta upp i Göteborg den 30 september.

— Frågan är inte om Motståndsrörelsen kommer att befria Norden, utan när! konstaterar Lindberg.

Uppdatering 13:30

Motståndsrörelsen har nu lämnat Gustaf Adolfs torg. I samband med detta försökte en grupp småtjejer att ställa sig i vägen för tåget.

Lindbergs tal samlade även en del publik, förutom demonstranterna:

Uppdatering 13:40

Lite bilder och filmklipp från Twitter:

Småtjejer, diplomatdöttrar och direktörssöner:

Uppdatering 13:50

Expressen skriver:

Men under söndagen har alltså ett tillståndslöst demonstrationståg gått genom Göteborgs kärna. Nazisterna skanderade bland annat ut att Erik Nord, polischef i Storgöteborg, och att rikspolischefen Dan Eliasson är ”folkförrädare”.

Vi kan också konstatera att över 700 personer tittar på vår livesändning.

 

Uppdatering 14:00

Över 900 tittare på vår livesändning.

Uppdatering 14:10

Som svar på rödingarnas uttjatade och lögnaktiga ”inga nazister på våra gator!” skanderar motståndsmännen ”Detta är – våra gator!”.

Uppdatering avslutad

Den oerhört lyckade demonstrationen är nu över och Motståndsrörelsen är på flertalet av etablissemangsmedias löpsedlar.

Aftonbladet skriver:

Polisen har inga rapporter om oroligheter och har inte försökt avbryta demonstrationen.

Samtidigt är Twittervänstern totalt förbryllade och gör nu sitt bästa för att sprida lögner och desinformation.

Som Emil Hagberg konstaterade i Nordfront TV:s livesändning har demonstranterna gjort sig förtjänt av att gå och fika och därmed avslutar även Nordfront dagens liveuppdatering. Den som vill kan fortsätta att följa våra journalister på plats via vår Twitter..

Nordfront vill tacka alla som följt oss under dagen med en uppmaning att dyka upp på den stora demonstrationen i Göteborg den 30 september. För den som bryr sig om sitt folks överlevnad finns inget alternativ förutom att revoltera mot förbrytarna!

LÄS MER: Revoltera.nu


  • Publicerad:
    2017-09-17 12:38