CENSUR. Två svenskkyrkliga biskopar skriver idag i den judiska tidningen Dagens Nyheter att man via lagar kraftigt bör begränsa yttrande- och organisationsfriheten i Sverige.

Ärkebiskopinnan Antje Jackelén, som vid sin biskopsvigning valde det muslimska stridsropet ”Gud är större” (Allahu Akbar!) som valspråk, vill stoppa oppositionella demonstrationer – själv går hon dock gärna i homoparader.

Globalisttidningen Dagens Nyheter (DN) har idag publicerat ett debattinlägg som undertecknats av Svenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén samt biskopen i Göteborgs stift Per Eckerdal.

De två biskoparna skriver apropå Nordiska motståndsrörelsens kommande demonstration i Göteborg att Sverige via FN har förbundit sig vid att förbjuda ”rasistiska organisationer” och att riksdagen därmed bör se över lagstiftningen för att åtminstone kraftigt begränsa politiska dissidenters rätt att uttrycka sig i det offentliga rummet.

Särskilt bekymrade är biskoparna, som själva deltar tillsammans med barn i pedofilvurmande så kallade Prideparader, över att Nordiska motståndsrörelsen tillåts att demonstrera i närheten av Bokmässan. Anledningen är att de helt riktigt har konstaterat att den mediala elit som kommer att samlas där tillhör de förbrytare som organisationen vill revoltera mot. Enligt klerkerna är därmed Motståndsrörelsens närvaro att betrakta som ”en maktdemonstration och ett hot” mot dessa.

På Halmstads församlings hemsida skryter man helt öppet med att Göteborgs stifts biskop Per Eckerdal deltar på homofestivaler. Nu följer han i sin herdinna Jackeléns spår och vill stoppa oppositionella grupper från att komma till tals. Skärmdump: svenskakyrkan.se.

Vidare upprörs Jackelén och Eckerdal över att polisens ”förslag” på demonstrationsrutt den 30 september går i närheten av Göteborgs synagoga, där stadens judar samma dag tänker samlas för att fira Jom kippur. Enligt den judiska myten om ”Förintelsen”, som omfamnas av Svenska kyrkan fullt ut, måste judar nämligen skyddas från kritik mot judenheten till varje pris – särskilt om det handlar om äldre judar som levde under andra världskriget.

Samtidigt har Svenska mässan, där Bokmässan i Göteborg kommer att hållas, överklagat att Motståndsrörelsen har fått tillstånd att börja sin demonstration i närheten av evenemanget.

Enligt Carin Kindbom, som är VD för Svenska mässan, gäller överklagan till förvaltningsrätten endast samlingsplatsen och inte demonstrationen i sig.

Expressen rapporterar samtidigt att olika aspekter av demonstrationstillståndet har överklagats sammanlagt fjorton gånger. Förutom Svenska mässan har även Nordiska motståndsrörelsen själva överklagat beslutet, med tanke på polisens avsteg från den överenskomna demonstrationsrutten, men också Judiska centralrådet som upprörs över att nationalsocialister kommer att befinna sig ett stenkast från deras judiska ritualer under Jom kippur.

Källor:
Biskopar: Samhället måste sluta att skydda nazister
Svenska mässans motdrag mot NMR


  • Publicerad:
    2017-09-15 20:41