Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Svenska kyrkan: Låt vuxna män få bo kvar på asylboenden för barn

Av Redaktionen, 2017-11-23
redaktionen@nordfront.se

INRIKES. Svenska kyrkans högsta beslutande organ beslutade under onsdagen att man ska uppmana regeringen att låta så kallade ensamkommande barn, som avslöjats som vuxna, få bo kvar på asylboenden som är tänkta för just barn.

I ett pressmeddelande skriver Kyrkomötet, som är Svenska kyrkans högsta beslutande organ, att man beslutat att låta kyrkostyrelsen uppmana regeringen och Migrationsverket att sluta flytta så kallade ensamkommande som antingen fyllt 18 år eller avslöjats som vuxna från sina särskilda boenden. Med andra ord att de ska få bo kvar bland minderåriga.

Vidare ska kyrkostyrelsen på samma sätt uppmana regeringen och Migrationsverket att ”stoppa utvisningarna av ensamkommande barn (och unga) med starka asylskäl”.

Beslutet att anta motion 2017:42 var dock inte helt okontroversiellt i kyrkomötet och som Nordfront tidigare rapporterat argumenterade bland annat Dag Sandahl från partiet Frimodig kyrka emot den.

— Det går varje vecka fullastade plan med semesterfirande personer till Kabul, påpekade Sandahl under debatten.

Sandahl fick dock flertalet biskopar och den socialdemokratiskt styrda majoriteten emot sig, varför motionen alltså antogs.

Källor:
​Beslut i kyrkomötet 22 november


  • Publicerad:
    2017-11-23 12:00