INRIKES. Svenska kyrkan i Västerås har benämnt Jesus som ”hen” i en annons. Ett tilltag som det svenska folket starkt motsatt sig enligt en undersökning gjord av SVT.

Efter att Svenska kyrkan i Västerås kallade Jesus för det könsneutrala ”hen” i en annons har en debatt väckts till liv om politisk korrekthet inom kyrkan. Kvinnan bakom den kulturmarxistiska annonsen är domprosten Susann Senter, som menar att hon fick sig en ”tankeställare” efter att ha ägnat två dagar åt så kallad ”lika behandlingsfrågor”.

— I teologin pratar vi om Jesus som sann Gud och sann människa och då innehåller det allt det mänskliga, som vi gärna kodar som manligt eller kvinnligt. Vi tycker att det kunde vara lite frimodigt att inte könskoda Jesus, säger Senter.

Trots att statlig media i form av Sveriges Radio och SVT Nyheter försöker påskina att ”hen”-brännmärkningen av Jesus fått ”både positiva och negativa reaktioner” är den folkliga responsen tydlig. I en undersökning på SVT tycker hela 81 procent av de över 11 000 som i skrivande stund röstat att kulturmarxismen måste ta ett steg tillbaka och även i fortsättningen benämna Jesus som ”han”.

Källor:
Jesus kallas ”hen” av Svenska Kyrkan i Västerås
Jesus blev ”hen” i annons från Svenska kyrkan: ”Frimodigt”


  • Publicerad:
    2017-12-28 16:15