ANTIFASCISM. Under måndagskvällen samlades ett 50-tal besvikna så kallade antinazister i en ”kärleksdemonstration” i centrala Göteborg. Tanken var att protestera mot söndagens stora seger för Motståndsrörelsen.

Motståndsrörelsens framgångsrika minidemonstration under söndagen tog hela Göteborg och Sverige med storm. Händelsen hamnade på varje större tidnings löpsedel och alltifrån proffstyckare till partiledare och Twittertroll tävlade i att beklaga sig över att Motståndsrörelsen utan problem lyckades inta centrala Göteborg.

Under måndagskvällen gjorde Caroline Casco, som är samordnare för Agora kvinnoverksamhet i Göteborg, sitt bästa för att samla ihop till en ”kärleksdemonstration” i protest mot Motståndsrörelsens framgångar.

Enligt Göteborgs-Posten (GP) lyckades man dock endast att samla 50 personer, vilket i sammanhanget kan jämföras med det hundratalet aktivister som deltog på Motståndsrörelsens demonstration under söndagen.

— Jag blev ledsen och bestört när jag såg det som hände igår. Det här såg vi i början av 90-talet och nu är det tillbaka på våra gator och jag vet att vi är många som inte vill ha det så här. Vi vill göra något gott och vi behöver mer kärlek på Göteborgs gator, berättar en modfälld Caroline Casco till GP.

Den lilla gruppen ska ha samlats på Götaplatsen kring 18-tiden, där polisen också fanns på plats för att bland annat hjälpa dem att ”komma över vägar”.

— Vi ska hjälpa dem att komma över vägar och så vidare och se till att de får vara i fred som vi alltid ska göra vid demonstrationer, förklarade polisens presstalesman Tommy Nyman innan den så kallade marschen.

Trots det blygsamma antalet tycks Casco vara nöjd, då hon inte hade väntat sig något större intresse.

— Jag har räknat till att vi är fler än 50 personer och 50 var mitt lilla mål, berättade hon för GP:s journalister på plats.

Källa:
Kärleksmarsch i protest mot nazisterna


  • Publicerad:
    2017-09-18 23:30