MEDIA. Aftonbladet ger idag utrymme åt 46 vänsterliberala organisationer som menar på att ”hoten mot demokratin” måste tas på allvar. Artikeln angriper både Nordiska motståndsrörelsen och Donald Trump.

Skärmdump: Aftonbladet.

Svenskfientliga Aftonbladet har idag givit utrymme åt 46 vänsterliberala organisationer som tillsammans i en debattartikel ojar sig över den politiska utvecklingen i världen. Framförallt är det Donald Trumps och Brasiliens Jair Bolsonaros valsegrar som rört upp deras känslor, även om bland annat den etnonationella utvecklingen i Ungern också blir omnämnd.

Debattörerna skriver inledningsvis att de demokratiska val som inte går som de vill ökar hotet mot demokratin samt att de kräver en ”kraftfull svensk politik för att skydda demokratiska fri- och rättigheter”.

Detta blir snabbt ironiskt när de om andra länder skriver att ”civilsamhälleorganisationer hotas, förtalas och beläggs med reseförbud och andra restriktioner när de granskar makten och står upp för grundläggande rättigheter” samt att detta i högre grad drabbar urfolk. Detta gäller nämligen i högsta grad även Sverige, där människor från andra länder som velat delta i lagliga demonstrationer (för regionens urfolk, nordborna) inte tillåts komma in i landet utan i stället får ett tre år långt inreseförbud helt utan rimlig anledning.

Debattörerna skriver sedan att det även i Sverige finns ett motstånd mot globalismen. Detta i form av Nordiska motståndsrörelsen som felaktigt beskrivs sprida rädsla, bland annat genom att ha deltagit i politiska diskussioner i Almedalen.

Debattartikeln avslutas med en rad krav på åtgärder som de anser att Sverige ska verka för. Bland annat ökat skydd för mötes- och föreningsfriheten, något som tvärtom den svenska regimen kraftigt motarbetar.

Källa:
Vi måste ta hoten mot demokratin på allvar


  • Publicerad:
    2018-10-30 20:00