INRIKES. Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra stöter på stort motstånd både inom sitt parti och den högerliberala Alliansen. 

Det går inte så bra nu för moderatledaren Anna Kinberg Batra. Opinionsmätningar visar på kraftigt sänkt väljarstöd för hennes parti Moderaterna samt minskat förtroende för henne själv som partiledare.

En ny mätning gjord av Novus visar att så många som var tredje alliansväljare nu vill bli av med Kinberg Batra. Bland Kristdemokraternas, Centerpartiets, Liberalernas och Moderaternas väljare vill endast 42 procent att hon ska sitta kvar på sin post. 25 procent har ingen uppfattning i frågan medan resterande 33 procent alltså tycker att hon borde avgå före valet 2018.

Kinberg Batra har kritiserats internt inom Moderaterna både för att sakna karisma och att försöka driva partiet i en högerkonservativ riktning.

Trots den något mer invandringskritiska riktning partiet tagit sedan hon efterträdde den extremliberale svenskhataren Fredrik Reinfeldt väjer Kinberg Batra inte för att rikta udden mot radikala krafter som på allvar kritiserar bland annat den förda invandringspolitiken. Tidigare under dagen i sitt tal i Almedalen anklagade hon nämligen aktivister från Nordiska motståndsrörelsen för att vara ”Sverigehatare”.

Se video från händelsen:

Källor:
Var tredje alliansväljare vill att Kinberg Batra avgår
Tunga moderater kräver Anna Kinberg Batras avgång
Vi måste tillbaka till Reinfeldts linje, AKB


  • Publicerad:
    2017-07-09 14:30