SVERIGE. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor konstaterar att Sverigedemokraterna inte driver en så kallad rasistisk politik idag samt att hon kan tänka sig att regera med ett passivt stöd från SD.

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra påstår fortfarande att Sverigedemokraterna är ett så kallat rasistiskt parti. När Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor frågan om KD anser att SD är ett rasistiskt parti kom hon med ett litet annorlunda svar.

— Nej, det gör jag inte om vi talar om SD:s officiella politik i dag, men partiet har en historia sprunget ur en rasistisk rörelse. Jag har mött sverigedemokrater som är rasister, men det har jag gjort också i andra partier, säger Busch Thor.

Busch Thor kan även tänka sig en alliansregering med passivt stöd från SD.

—  För oss är ett samarbete med SD inte aktuellt. Däremot har jag varit tydlig med att vi kristdemokrater ska gå fram med vår politik och alliansen ska vara beredd att gå fram med vår politik gemensamt. Om något annat parti i riksdagen väljer att stödja det, det måste vara upp till dem, säger hon.

Källa:
Ebba Busch Thor: SD är inte rasistiskt


  • Publicerad:
    2016-09-01 17:35