MASSINVANDRING. Kristdemokraternas partiledare Ebba Bush Thor sätter nu press på regeringen om att införa gränskontroller på grund av massinvandringen som råder i landet idag.

Kristdemokraternas nya partiledare, Ebba Bush Thor.

Kristdemokraternas partiledare, Ebba Bush Thor.

Under dagen kallade KD till en blixinkallad presskonferans med anledning av den enorma massinvandring som råder i landet idag. Under pressträffen meddelade partiledaren Ebba Bush Thor att även hennes parti, precis som Moderaterna, kräver att regeringen nu inför gränskontroller. Partiet vill även införa transitzoner vid svenska gränsen dit alla asylsökande slussas för att få sin ansökan prövad. De menar att processen skulle då gå fortare.

— Vi har hamnat i ett läge där vi inte kan hantera situationen. Dublinförordningen är helt satt ur, säger Busch Thor.

Hon tog också upp kostnderna för de invandrare som uppehåller sig i landet under en längre tid men som senare avvisas.

— I dag kan det ta 1,5 år innan en ansökan prövas och 43 procent får avslag, säger KD:s partiledare. Det här gör att vi har kostnader för personer som sedan inte får stanna, säger hon.

Andra punkter som partiet vill driva är att minska rätten till anhöriginvandring och att rätten till den ska bara gälla de anhöriga som den asylsökande uppgivit vid ankomsten. Den andra punkten är att man ska tillsätta en nationell kriskommission och den tredje punkten är att partiet vill förbättra mottagandet för så kallande ensamkommande barn.

Källor:
Ebba Busch Thor: ”Inför gränskontroller”
Ebba Busch Thor om flyktingkrisen


  • Publicerad:
    2015-11-11 12:05