MASSINVANDRING. Gårdagens beslut om att införa gränskontroller har redan satts i bruk. Under torsdagen ska 43 personer ha stoppats från att ta sig ombord på färjan från tyska Rostock till Trelleborg.

Det var igår kväll som regeringen beslutade att införa tillfälliga gränskontroller på grund av den enorma massinvandring som råder till Sverige idag. Under torsdagsförmiddagen hade redan poliser börjat införa id-kontroller och 43 personer ska ha stoppats från att ta sig ombord på färjan från tyska Rostock som skulle till Trelleborg. Orsaken ska ha varit att dessa 43 personer inte kunde legitimera sig och var på väg att uppehålla sig illegalt i landet.

— Det är personer som inte haft legitimationshandlingar med sig och det är den enda informationen som vi har fått, säger Agneta Nilsson, kommunikationsansvarig på Trelleborg hamn.

Samtidigt står ett tiotal polisbilar vid tågstationen Hyllie i Malmö och avvaktar beslut om de ska införa gränskontroll eller inte. Fattas beslut om att kontroller ska göra kliver polisen ombord på tågen och genomför en id-kontroll.

Trots kravet på giltiga id-handlingar så gäller det inte för asylsökarna. De släpps in i landet ändå ifall de uppger att de vill söka asyl i Sverige. En polis som låtit sig intervjuas av Fria Tider säger:

— I  själva asylutredningen som ska göras finns det ju behov av att säkerställa identiteten på personen så att man kan bedöma om det finns asylskäl. Så det blir ju en senare fråga i processen i så fall.

Gränskontrollerna kan dock göra så att invandringen ökar då det blir svårare för asylsökarna att resa vidare till Norge och Finland eftersom de nu registreras vid svenska gränsen som svenska asylsökare. Det blir dock svårare för dem att ta sig till Sverige med färjor från Tyskland och Danmark i och med att rederierna har börjat kräva giltiga identitetshandlingar för samtliga passagerare.

Källa:
43 personer stoppade från att kliva på färja


  • Publicerad:
    2015-11-12 14:05