SVERIGE. All trafik med SJ 2000-tåg över Öresundsbron till Köpenhamn stoppas.

x2000_vinter_405x200

Från och med den fjärde januari stoppas alla SJ-tåg över Öresundsbron till Köpenhamn. Detta för att SJ saknar resurser att utföra de id-kontroller som regeringen beslutade att införa tidigare i år. Detta betyder bland annat att resenärer måste byta till Öresundståg i Göteborg, Hässleholm eller Lund.

– Som det ser ut i dagsläget har vi inte förutsättningarna att genomföra id-kontrollerna på Köpenhamns Hovedbanegård och därför väljer vi att ställa in tågen. Vi arbetar just nu för fullt med att hitta en lösning och så fort vi har fått till detta kommer vi att starta upp trafiken igen, säger Monica Berglund som är SJ:s kommunikationsdirektör.

Vidare menar Berglund att runt 500 resenärer kommer att påverkas. Öresundståg, som nu kommer få ta en större andel resenärer, skriver på sin hemsida att man på grund av detta inte kommer att kunna förboka tågbiljetter med avresestation Danmark från och med fjärde januari. Vidare menar man att det kommer innebära en del förseningar i tågtrafiken och resenärer uppmanas istället att vara ute i god tid innan avresa och köpa biljett i biljettautomat.

Källa:
SJ bekräftar: Stoppar tåg till Danmark


  • Publicerad:
    2015-12-21 18:50