Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Regeringen föreslår tillfällig lagstiftning för att minska asylinvandringen

Av Redaktionen, 2015-11-24
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. Regeringen vill nu införa tillfälliga nödlösningar för att bromsa massinvandringen till Sverige och ge landet ”andrum” så att det mångkulturella samhället inte kollapsar helt.

avskum

Media och politiker har alltid påstått att invandringen är en ekonomisk vinstaffär för Sverige. Och svenska politiker har länge hävdat att Sverige inte kan minska invandringen då vi inte kan neka människor rätten att söka asyl i Sverige. Den första lögnen har stora delar av allmänheten idag genomskådat och nu bekräftar regeringen att de ljugit om att invandringsvolymerna till Sverige inte går att kontrollera.

I samband med en presskonferens som hölls idag meddelade nämligen regeringen att de vill införa tillfällig lagstiftning för att minska andelen asylsökare som kommer till Sverige.

Det smärtar mig att meddela att Sverige inte längre klarar av att ta emot asylsökare på den höga nivå som vi har idag, sade statsminister Stefan Löfven (S) under en presskonferens.

— Jag ska vara helt ärlig, vi har under den senaste tiden ett antal mycket svåra debatter i partiet just kring verkligehetsbilden. De senaste veckorna har jag blivit helt övertygad om att bästa sättet att hjälpa mina miljöpartistiska kommunalråd är att ändå göra något, fyllde vice statsminister Åsa Romson (MP) i och brast sedan ut i tårar.

SVT sammanfattar den tillfälliga lagstiftningen på följande sätt:

Regeringen vill att antalet asylsökande ska minska drastiskt och vill därför att svenska asylregler ska anpassas till EU:s miniminivå. Man föreslår bland annat tillfälliga uppehållstillstånd istället för permanenta till alla flyktingar förutom kvotflyktingar. Undantag görs för barn och deras familjer som registrerat sin ansökan innan förslaget presenterats. Övriga skyddsbehövande har inte rätt till uppehållstillstånd.

Förutom detta vill regeringen begränsa anhöriginvandringen och skärpa försörjningskraven. Så kallade ensamkommande flyktingbarn ska också åldersbestämmas då det är känt att många ljuger om sin ålder, vilket Sverige tidigare sett mellan fingrarna med.

Statsminister Löfven menar dock att bara för att Sverige har problem med massinvandringen så bör inte andra europeiska länder minska sin invandring, utan nu är det de andra länderna som bör öppna sina gränser.

— Nu måste fler söka asyl – och erbjudas skydd – i andra länder, sa Löfven som alltså inte ser några andra lösningar på massinvandringen till Europa.

Källa:
Regeringen: Ny lagstiftning för färre asylsökande


  • Publicerad:
    2015-11-24 17:55