REGERINGEN. Miljöpartiet går nu ut och säger att de vill ta bort vissa av de tillfälliga regler som från och med i sommar är tänkta att gälla tre år framåt för att begränsa invandringen till Sverige.

Sveriges rödgröna regering har sedan tidigare enats om att införa tillfälliga lagar från och med i sommar som ska bromsa massinvandringen till Sverige.

Tanken var ursprungligen att lagarna skulle gälla tre år framåt i tiden, men redan nu börjar Miljöpartiet backa ur överenskommelsen och säger att de anser att vissa av lagarna borde kunna skrotas innan treårsperioden är över.

— Det vore bra om vi kunde avskaffa reglerna om tillfälliga uppehållstillstånd tidigare än så, säger MP-språkröret Gustav Fridolin.

Istället för att bromsa invandringen har Miljöpartiet nu kommit fram till att Sverige bör öka sin kapacitet för att ta emot människor som flyr från tillfälliga konflikter och permanent integrera dem i det svenska samhället.

— Vi [ska] jobba för att de här lagarna ska vara så tillfälliga som möjligt, så att vi så snart som möjligt kan återgå till en mer human migrationspolitik, säger det andra språkröret Åsa Romson.

Igår sa Romson även till Allehanda att hon inte ser det som problematiskt att placera asylsökare på ett kryssningsfartyg i Härnösand.

— I den situation vi har i Sverige med många flyktingar och en otrolig bostadsbrist så vet jag att man dammsuger efter ställen att bo på. Ett kryssningsfartyg är ett ställe där det går att bo, sa Romson då.

Källa:
Miljöpartiet vill riva upp delar av asyllagen i förtid


  • Publicerad:
    2016-02-27 20:10