Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Åsa Romson gör det igen: Kallar 9/11 en “olycka”

Av Redaktionen, 2016-04-19
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. Alla har hört talas om 11 september-attackerna. Idag berättade Åsa Romson om något nytt: ”11 september-olyckorna”.

Felsägningarnas mästare Åsa Romson (MP) har gjort det igen. Sedan tidigare är hon känd för att ha trampat i klaveret genom att säga att Medelhavet där invandrare drunknar är på väg att bli ett nytt Auschwitz, vilket retade upp judar som är måna om sin status som den mest utsatta folkgruppen genom historien. Trots att Romson själv besökt turistattraktionen i Auschwitz lyckades hon också i en intervju felaktigt påstå att koncentrationslägret låg i södra Tyskland.

Idag sa Romson i SVT att 11 september-attackerna var en ”olycka”, inte ett terrordåd. Felsägningen kommer dagen efter att miljöpartisten Mehmet Kaplan lämnade sin ministerpost i regeringen efter att ha haft samröre med turkiska ”fascister” samt jämfört Israels behandling av palestinierna med hur judar behandlades av Tyskland under andra världskriget.

Hör Romsons felsägning nedan:

Romson är vice statsminister i Sveriges nuvarande regering. Sveriges statsminister, Stefan Löfven (S), har tidigare gjort bort sig med uttalanden som att ”vi har många döda människor som försöker fly”.


  • Publicerad:
    2016-04-19 14:55