INRIKES. Miljöpartiet har under den senaste tiden varit i blåsvädret då den före detta bostadsministern Mehmet Kaplan visat sig ha haft samröre med de turkiska extremisterna Grå vargarna. Nu menar en forskare vid Försvarshögskolan att Miljöpartiet kan ha infiltrerats av islamister med anknytning till Muslimska brödraskapet.

Enligt Lars Nicander, forskare vid Försvarshögskolan, kan Miljöpartiet ha infiltrerats av islamister med anknytning till Muslimska brödraskapet. Han menar att det som Miljöpartiet har utsatts för under de senaste åren påminner om hur Sovjet försökte infiltrera politiska partier och rörelser i Väst under Kalla kriget.

— Jag ser ju en likhet med hur Sovjetkommunismen agerade under Kalla kriget när man försökte infiltrera olika demokratiska partier. Och den metodiken kan vi se, tycker jag mig se, liknande effekter på idag när folk som står nära Muslimska brödraskapet, som är ett islamistiskt parti, uppenbarligen har fått ett stort fotfäste inom Miljöpartiet, säger Nicander.

På frågan om han befarar att Miljöpartiet är infiltrerat av islamister svarar Nicander att det finns personer med anknytning till Muslimska brödraskapet som har hittat en plattform inom Miljöpartiet.

Nyligen avgick den före detta miljöpartistiske bostadsministern Mehmet Kaplan efter att ha anklagats för att ha haft samröre med turkiska extremister. Inte nog med det så har den muslimske miljöpartisten Yasri Khan fått lämna alla sina politiska uppdrag inom partiet då han vägrat att skaka hand med en kvinnlig reporter. Khan är ordförande för organisationen Svenska muslimer för fred och rättvisa.

I samband med detta uppges förtroendet för partiets språkrör Gustav Fridolin och Åsa Romson vara väldigt lågt samtidigt som Miljöpartiet rasar i opinionen.

Källor:
MP kan ha infiltrerats av islamister
Väljarnas förtroende för MP:s språkrör rasar


  • Publicerad:
    2016-04-22 21:10