Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Miljöpartiet rasar enligt senaste mätning

Av Redaktionen, 2016-05-06
redaktionen@nordfront.se

POLITIK. Miljöpartiet (MP) har rasat kraftigt visar en extra Sifo-undersökning. Partiet är nu riksdagens minsta parti tillsammans med Kristdemokraterna.

MP

En extra Sifo-undersökning visar att de senaste veckornas skandaler inom Miljöpartiet har påverkat partiets trovärdighet och väljarstödet för partiet har kraftigt rasat. Enligt mätningen har MP:s väljarsiffror sjunkit från 6,0 procent i april till 4,3 procent. Siffrorna ska ha halverats på ett år, och partiet har tappat sitt tidigare starka fäste i Stockholmsområdet. Här når partiet inte längre upp till fyraprocentsspärren.

— Miljöpartiets väljare har gått antingen till soffan eller till Socialdemokraterna, säger Toivo Sjörén, chef för Sifos opinionsundersökningar.

Anders Wallner, Miljöpartiets partisekreterare, säger att han inte är förvånad över de nya siffrorna.

— Det har varit några turbulenta veckor för partiet där våra värderingar har ifrågasatts, så jag är inte förvånad att stödet för oss också kan minska i opinionsmätningar, säger Wallner. Han fortsätter:

— Vi hoppas att vår kongress nästa helg blir en nystart där vi åter kan sätta fokus på vår politik, det hållbara samhällsbygget. Både genom att prata om all den viktiga politik vi genomför i regering men också om våra politiska visioner framåt.

Det var i mitten av april som en bild dök upp på olika medier som visade Sveriges bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) när han åt middag med Barbaros Leylani och Ilhan Senturk, som är ledare för den turknationalistiska organisationen ”Grå vargarna” i Sverige. Avslöjandet att Kaplan, som själv är född i Turkiet, umgåtts med turkiska ”högerextremister” väckte stor kritik i flera svenska medier mot ministern som tvingades ta avstånd från sina landsmän.

Mehmet Kaplan avgick från sin post som bostads- och IT-minister några dagar efter avslöjandet.

Källa:
MP rasar efter krisen – minst i riksdagen


  • Publicerad:
    2016-05-06 09:20