INRIKES. Sverige har fått tre nya ministrar och andra förändringar har gjorts i regeringen.

Under en presskonferens som hölls klockan 11 idag meddelade statsminister Stefan Löfven ett antal förändringar i Sveriges regering efter att miljöpartisterna Mehmet Kaplan och Åsa Romson rensats ut ur regeringen. Totalt får Sverige nu tre nya ministrar och ett antal personer i regeringen får ändrade ansvarsområden. Det meddelades också att Kristina Persson (S) avgår som statsråd.

Ann Linde (S) blir ny EU- och handelsminister, vilket innebär att Mikael Damberg (S) som är närings- och innovationsminister och tidigare ansvarade för handelsfrågor mer ska fokusera på att skapa ”enkla arbeten” i Sverige

Peter Eriksson (MP) blir ny bostads- och digitaliseringsminister. Erikssons uppgift kommer att vara att bygga mer bostäder för att mildra bostadsbristen som massinvandringen skapar.

Karolina Skog (MP) blir ny miljöminister. Statsministern uttalade hennes förnamn fel två gånger under presskonferensen.

Det nya kvinnliga MP-språkröret Isabella Lövin (MP) som sedan tidigare var biståndsminister blir nu minister för internationellt utvecklingsarbete och klimat samt vice statsminister.

Ibrahim Baylan (S) var sedan tidigare energiminister men blir nu också samordningsminister för att förbättra koordinationen inom regeringen.

Ylva Johansson (S) är sedan tidigare arbetsminister men kallas nu också ”etableringsminister”, vilket innebär att hon ska fokusera mer på att skapa jobb åt nyanlända invandrare. I Sverige är det ”jämlikhet” som gäller säger Stefan Löfven om att invandringen skapat ökade klyftor i Sverige som regeringen nu ska bekämpa genom att flytta ännu mer resurser från svenskar till invandrare.

Löfven säger också att han hoppas att Storbritannien inte röstar för att lämna EU nästa månad.

Källa:
Stefan Löfven tillsätter tre nya ministrar


  • Publicerad:
    2016-05-25 11:40