Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Isabella Lövin lämnar Miljöpartiet på grund av interna slitningar

POLITIK. Interna konflikter beträffande invandringspolitiken fick miljöminister Lövin att meddela sin avgång.

Krisen i Miljöpartiet fortsätter: Lokalavdelningen i Umeå anklagar partistyrelsen för valfusk

POLITIK. Problemen inom Miljöpartiet avlöser varandra. Det senaste är att partiets lokalavdelning i Umeå anklagar partistyrelsen för valfusk.  

Regeringen satsar miljarder på jämlikhet i skolan – invandrare prioriteras

INRIKES. Flera miljarder kommer framöver att avsättas till att förbättra skolresultaten meddelar regeringen, dock kommer pengarna främst att slösas på rasfrämlingar.  

Miljöpartiet krisar – har tappat hälften av sina medlemmar

POLITIK. Enligt nya beräkningar har Miljöpartiet lyckats tappa hälften av sina medlemmar sedan början av mandatperioden.  

Svenska folket saknar förtroende för Gustav Fridolin

POLITIK. Enligt en färsk undersökning saknar nästan alla svenskar förtroende för Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin.

Socialdemokrat kräver krafttag mot “antisemitism”

UTBILDNING. Magnus Manhammar (S) kräver att hans egen regering tar krafttag mot ”antisemitism” med en uppmaning till Gustav Fridolin (MP) att göra utbildningsinsatser.

Fridolin: ”Mer prat om samtycke och hedersproblematik på sexualundervisningen” 

INRIKES. Miljöpartiets Gustav Fridolin vill nu se en komplettering av Skolverkets riktlinjer gällande sex- och samlevnadsundervisning i grundskolan. Han vill bland annat se att så kallad hedersproblematik och samtycke ska läggas till.  

SD:are ifrågasätter “15-åring” – IRM skapar nytt drev

SVERIGEDEMOKRATERNA. Flera ledande personer inom Sverigedemokraterna ifrågasatte en ”15-årig pojkes” ålder på Twitter efter att ha sett TV4:s morgonprogram där en grupp med 15-åriga skolelever fick ställa frågor till utbildningsminister Gustav Fridolin. Nu riktas ytterligare ett mediedrev mot SD.

Skarp kritik mot könssegregerad idrott

SVERIGE. Skolinspektionen har gett tillåtelse till könssegregerade idrottslektioner på en muslimsk friskola i Stockholm. Nu möter det hela skarp kritik från flera håll.

Fler timmar i matematik och teknik – idrotten ligger stilla

INRIKES. Regeringen vill lägga in fler timmar matematik och teknik i grundskolan. Fler betygsgrundande idrottstimmar är däremot något som Gustav Fridolin inte tror kommer göra att barnen rör på sig mer.

“Nyanlända” elever kan få gå före i friskolors kösystem

MASSINVANDRING. Friskolor som har haft ett kösystem har länge varit befriade från massinvandringens negativa konsekvenser, men detta kommer regeringen med hjälp av ”oppositionen” nu att åtgärda.

Fridolin och Lövin blir nya språkrör

POLITIK. Under fredagens omröstning på Miljöpartiets kongress i Karlstad valdes biståndsminister Isabella Lövin till nytt språkrör för partiet. Gustav Fridolin sitter kvar som språkrör då han fick förnyat förtroende av kongressens ombud.

Valberedningen vill se Fridolins och Romsons avgång

SVERIGE. Valberedningen vill ersätta Gustav Fridolin och Åsa Romson som språkrör för Miljöpartiet. De båda anses ha så pass lågt förtroende att de ej kan sitta kvar på sina poster.

Forskare: Miljöpartiet kan ha blivit infiltrerade av islamister

INRIKES. Miljöpartiet har under den senaste tiden varit i blåsvädret då den före detta bostadsministern Mehmet Kaplan visat sig ha haft samröre med de turkiska extremisterna Grå vargarna. Nu menar en forskare vid Försvarshögskolan att Miljöpartiet kan ha infiltrerats av islamister med anknytning till Muslimska brödraskapet.

Miljöpartiet säger att de vill avskaffa lagar för att bromsa invandringen i förtid

REGERINGEN. Miljöpartiet går nu ut och säger att de vill ta bort vissa av de tillfälliga regler som från och med i sommar är tänkta att gälla tre år framåt för att begränsa invandringen till Sverige.