POLITIK. Problemen inom Miljöpartiet avlöser varandra. Det senaste är att partiets lokalavdelning i Umeå anklagar partistyrelsen för valfusk.

Miljöpartiet (MP) befinner sig för närvarande i något av en kris, där det ena problemet avlöser det andra. Partiet har bland annat lyckats tappa hälften av sina medlemmar sedan början av mandatperioden. Vidare har opinionssiffrorna legat lågt och MP har till och från sedan början av mandatperioden även legat under riksdagsspärren.

Enligt en nyligen gjord undersökning saknade även hela 90 procent av det svenska folket förtroende för MP:s språkrör Gustav Fridolin, där endast tio procent av de tillfrågade antingen hade stort eller mycket stort förtroende för Fridolin.

Det stannar dock inte där, utan nu går partiets lokalavdelning i Umeå ut och anklagar partistyrelsen för valfusk. Detta efter att ledningen gått in och själva tillsatt lokalstyrelsen och bortsett helt från vad medlemmarna tycker. I en debattartikel skriver lokala representanter:

”Ett paradexempel på partiledningens bristande respekt för medlemmarna är bemötandet av olika lokalavdelningar och deras medlemmar.”

Partistyrelsen anklagas för att ha gått över huvudet på lokalavdelningen i Umeå när valsedeln till kommunfullmäktige skulle fastställas förra veckan. Partistyrelsen hade då enligt lokalavdelningen valt att byta ut medlemsvalda kandidater och istället tillsatt ledningslojala personer.

Det har nu blivit ett namnupprop från lokalavdelningen som menar på att valfusk har skett eftersom man gått ifrån partiets program och stadgar med handlingen. I debattartikeln skriver de även att en orsak till den rådande krisen i partiet är att man har frångått hela den ideologiska grundtanken för att istället lägga fokus på fel saker.

Källa:
Miljöpartiets ledning ägnar sig åt valfusk


  • Publicerad:
    2018-04-07 16:25