INRIKES. Miljöpartiet meddelar nu att de inte kan ställa upp i alla kommuner då man inte har lyckats samla ihop listor med tillräckligt många valbara kandidater. 

Krisen inom Miljöpartiet (MP) är inte över. Partiet har bland annat lyckats tappa hälften av sina medlemmar sedan förra valet. Vidare har opinionssiffrorna legat lågt och MP har till och från sedan början av mandatperioden legat under riksdagsspärren. Förtroendet för partiets språkrör Gustav Fridolin är nästintill obefintligt och nyligen blev även partistyrelsen anklagade för valfusk av sin lokalavdelning i Umeå.

Nu meddelar MP även att de inte kommer kunna ställa upp i flera av Dalarnas kommuner. Detta fiasko på grund av att man inte lyckats skrapa ihop listor med tillräckligt många valbara kandidater inför valet.

De kommuner som MP inte kommer att ställa upp i är Malung-Sälen, Vansbro, Leksand och Rättvik.

— Jag tycker att det är väldigt synd och allvarligt, säger Maria Alfredson, ordförande för Miljöpartiet i Dalarna.

Alfredson tror vidare att detta kan komma att försämra valresultatet för partiet även i landstings- och riksdagsvalet. Hon menar bland annat på att det är ”särskilt allvarligt” att man inte kan ställa upp i kommuner som finns i Dalarna, eftersom att det där både finns lokalgrupper och påstådda väljare.

Källa:
MP lyckas inte ställa upp i valet i flera kommuner


  • Publicerad:
    2018-04-23 19:35