Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.
ulf kristersson (M)

Ulf Kristersson släpper in lika många invandrare som Reinfeldt och Löfven

”Paradigmskiftet” väntar fortfarande Fortfarande samma nivåer som när Fredrik Reinfeldt var statsminister.

Löfvens nya toppjobb: Lobbyist åt vapenindustrin

Vägrar dock kalla sig själv för lobbyist ”Jag vet vad jag gör, jag ser mig i spegeln och jag har ingenting att skämmas för”.

Stefan Löfven klättrar brant – tros bli högste sosseboss i Europa

Hyllas för sitt ledarskap och sina visioner ”Ett erkännande för svensk och nordisk socialdemokrati.”

Stefan Löfven har begärt avsked

Har lämnat in sin avskedsansökan till talmannen Kallar sig själv för ”arbetargrabb” under pressträff.

Magdalena Andersson

Beskedet: Centern släpper fram Magdalena Andersson

Efter hårda förhandlingar mellan MP och C Båda partierna ser sig nu som segrare Löfven väntas begära entledigande idag

Löfven: ”Svenska festknarkare skyldiga till gängbrottsligheten”

”Tack vare oss har utvecklingen vänt ansvaret ligger hos tidigare regeringar – och festknarkande svenskar.”

Stefan Löfven får pris för ”insatser för Sveriges judar”

Impopulär bland svenskar Men Judiska församlingen ger nu Löfven pris för att ha bekämpat så kallad antisemitism.

Magdalena Andersson

Sossarna vill ha Magdalena Andersson som partiledare

Valberedningen föreslår Magdalena Andersson som Löfvens efterträdare Lovar att ”knäcka gängbrottsligheten”

Magdalena Anderssons kandidatur allt starkare

”Kompetent, tuff och trygg”, tycker sossarna om Magdalena Andersson Själv vill hon inte ens säga om hon vill efterträda Löfven.

Löfven medger: Utan ”Förintelsen” skulle antisemitismen öka

Fruktar att judehatet skulle leda till förintelse ifall ”Förintelsen” glöms bort Behövs också ett enormt propagandamaskineri och privilegier för att skydda judars makt.

Stefan Löfven blev omvald som statsminister

REGERINGSKRISEN. Riksdagen godkände Stefan Löfven till att återgå till statsministerposten under dagens omröstning.

Morgan Johansson gav efter för vänster-vildens krav – Löfven kan nu återväljas som statsminister

INRIKES. ”Vi har kommit överens om nio punkter som jag är nöjd med”, meddelar den politiska vilden Amineh Kakabaveh efter ett möte med Morgan Johansson. Stefan Löfven har nu en majoritet bakom sig i riksdagen och kan återväljas som statsminister.

Ulf Kristersson (M) misslyckas med att bilda regering – Löfven får ny chans

POLITIK. Moderatledaren Ulf Kristersson har sedan i tisdags försökt att skrapa ihop en borgerlig regering bakom sig. Under morgonen meddelar han att försöken läggs ned.

Löfven vägrar utlysa nyval – nu väntar talmansrundor

SVERIGE. Det blir inget nyval då Stefan Löfven istället låter talmannen försöka hitta en ny regeringskoalition som kan tolereras av en riksdagsmajoritet.

Förtroendet för Nooshi Dadgostar (V) ökar efter att Löfven avsatts

POLITIK. Förtroendet för Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar ökar hos det svenska folket efter gårdagens misstroendeomröstning. Statsminister Stefan Löfven tappar emellertid förtroende, enligt Aftonbladets mätning.

Riksdagsmajoritet bakom misstroende mot Löfven – SD hoppas på nyval

INRIKES. Vänsterpartiet, Kristdemokraterna och Moderaterna har ställt sig bakom Sverigedemokraternas misstroendeförklaring mot statsminister Löfven. Står detta sig fram till måndag kommer regeringen att falla.

Löfven går till attack mot naturnära skogsbruk: “Vill att konceptet raderas”

SKOGSPOLITIK. Löfven böjer sig för skogsindustrins intressen och går till attack mot naturnära skogsbruk. Han önskar att ”konceptet ska raderas”.

Löfven: Om inte Socialdemokraterna blir kvar vid makten hotas demokratin

POLITIK. Sveriges statsminister, Stefan Löfven, anser att om det blir ett regeringsskifte i nästa val så är demokratin i fara, i alla fall om hans parti skulle förlora valet.

Stefan Löfven är tydlig med att han vill sitta kvar till 2026

INRIKES. Stefan Löfven (S) har efter olika uppgörelser regerat Sverige sedan 2014, utan att egentligen fått mandat från väljarna. I en intervju uppger han att målet är att sitta kvar till 2026.

Löfven flyger IS-terrorister från Syrien till Sverige

INRIKES. Stefan Löfven har via UD skickat personal för att låta flyga IS-terrorister från Syrien till Sverige. Anledningen tros vara att Löfven vill glänsa internationellt då FN uppmanat länder att ”hämta hem” sina medborgare.

Stefan Löfven klarar inte datorn: ”Jag har aldrig handlat något på nätet”

INRIKES. Stefan Löfven (S) vet inte hur man genomför ett köp på nätet. Detta var anledningen till att statsministern flera gånger sågs ute i julhandeln, något han fått kritik för då han valde att inte följa sina egna och regeringens restriktioner.

Kvinnor har störst förtroende för Stefan Löfven

INRIKES. Kvinnor föredrar sittande statsminister Stefan Löfven framför andra riksdagspartiledare.

Regeringen stänger gymnasieskolorna för att ”bromsa smittspridning”

CORONAREPRESSIONEN. Nu väljer regeringen att stänga ned gymnasieskolorna med motiveringen att bromsa den smittspridning som kan ske. Det avslöjade statsminister Stefan Löfven (S) vid en presskonferens idag.

Löfven i nytt tv-sänt tal till nationen

INRIKES. För andra gången på en vecka framträdde Stefan Löfven (S) på söndagen i ännu ett tv-sänt tal till nationen. I talet påminde han svenskarna om att Sverige genomgår en ”kris” och uppmanade folket att följa alla regler.

Jurister ifrågasätter regeringens alkoholstopp: “Kan vara olagligt”

CORONAKRISEN. Det är tveksamt om regeringen har stöd i lagen att genomföra det kommande alkoholförbudet efter klockan 22. Det menar jurister som representerar branschen och ger skarp kritik mot regeringens utökade restriktioner.

Regeringen förbjuder fler än åtta personer vid allmänna sammankomster

CORONAREPRESSIONEN. Regeringen meddelade idag vid en direktsänd presskonferens att man från och med den 24 november förbjuder fler än åtta personer att träffas vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Annie Lööf och Ulf Kristersson i coronakarantän

INRIKES. Annie Lööf (C ) och Ulf Kristersson (M) har valt att isolera sig hemma då de haft kontakt med medarbetare som uppvisat förkylningssymptom respektive testats positivt för covid-19.

Löfven i coronakarantän – ”var nära en person som var nära någon som var sjuk”

INRIKES. Stefan Löfven arbetar hemifrån sedan en person i hans närhet vistats i närheten av en person som befunnits ha covid-19.

Löfven: Sjukdom ska bli grund för uppehållstillstånd

MASSINVASIONEN. Om regeringens förslag om migrationspolitiken går igenom så införs av så kallade ”humanitära skäl” att ”sjukdom” ska ligga till grund för uppehållstillstånd i Sverige. Alltmedan svenskar dör i vårdköerna till den överbelastade sjukvården.

Finlands statsminister ersätter Löfven under nästa EU-toppmöte

POLITIK. Finlands statsminister Sanna Marin kommer att vikariera för Sveriges statsminister, Stefan Löfven under nästa EU-toppmöte. Nu hånas Löfven av svenskar på sociala medier.

Löfven erkänner koppling mellan invandring och kriminalitet – oppositionen vill byta ut regeringen

INRIKES. Stefan Löfven (S) som konsekvent vägrat att se ett samband mellan massinvasionen och gängkriminaliteten börjar nu svänga. I en förinspelad intervju i Aktuellt erkände han att det finns en koppling, men oppositionen anser dock att enda lösningen är att byta ut regeringen.

Löfven: ”Jag vill inte koppla brottsligheten till etnicitet”

POLITIK. Statsminister Stefan Löfven säger att han inte vill koppla gängbrottsligheten till etnicitet. Detta som ett svar på vice rikspolischefens Mats Löfving uttalande om ett 40-tal utländska släkter som bedriver organiserad brottslighet i Sverige.

Löfven kallar grovt kriminella barnamördare för “smågangsters”

INRIKES. Bakom den allt mer våldsamma gängbrottsligheten där till och med oskyldiga barn stryker med ligger ”smågangsters” enligt statsminister Stefan Löfven. Nu kritiseras han av riksdagspartiledare som vill framstå som oppositionella mot regeringens misslyckanden.

Löfven tillsätter utredning för att se om nu är tillfället att förbjuda rasistiska organisationer

INRIKES. Den socialdemokratiska partiledaren Stefan Löfven skriver på Facebook att en utredning har tillsats för att överväga ett förbud mot rasistiska organisationer och delaktighet i sådana kan bli straffbart för enskilda individer i framtiden.

Löfven uppger i intervju att han tänker leda Socialdemokraterna i nästa valrörelse

INRIKES. Statsminister Stefan Löfven tänker leda Socialdemokraterna i nästa val enligt en intervju med Örnsköldsviks Allehanda.

Löfvens svek: 390 miljarder euro lånas upp och skänks bort i bidrag

EU. Stefan Löfven vek under nattens förhandlingar om EU:s stödpaket ner sig helt. Svenska skattebetalare ska därmed skuldsättas för att vara med och dela ut 390 miljarder euro i bidrag till länder med lägre pensionsålder och lägre skatter än de själva.

Fritt för friska att resa i Sverige i sommar – regeringen häver restriktioner

CORONAKRISEN. Friska personer kan resa fritt inom Sverige från den 13 juni. Det meddelade regeringen under en pressträff på torsdagen.

Regeringen avråder bilresor över 2 timmar på grund av corona

CORONAKRISEN. Under en presskonferens på onsdagen avrådde statsminister Stefan Löfven resor till länder här och var i världen. Han sade också att regeringen har infört nya rekommendationer angående inrikesresor.

Regeringen omformulerar förslag om utökad makt

INRIKES. Regeringen tar ett halvt steg tillbaka i sin strävan att ge statsministern utökad makt.

Löfven bedömer att tusentals människor i Sverige kommer att dö på grund av coronaviruset

CORONAKRISEN. I en intervju i Dagens Nyheter talar statsminister Stefan Löfven (S) klarspråk om vad han tror att coronaviruset kommer att få för effekter. Enligt honom kommer tusentals att dö i sjukdomen.