Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Regeringen förbjuder fler än åtta personer vid allmänna sammankomster

Av Redaktionen, 2020-11-16
redaktionen@nordfront.se

CORONAREPRESSIONEN. Regeringen meddelade idag vid en direktsänd presskonferens att man från och med den 24 november förbjuder fler än åtta personer att träffas vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Vid en direktsänd presskonferens meddelade Stefan Löfven (S) att regimen nu skärper coronarestriktionerna och förbjuder fler än åtta personer att samlas vid en allmän sammankomst. Skärmbild: Youtube.

Idag meddelade statsminister Stefan Löfven (S) vid en direktsänd presskonferens att regeringen skärper coronarestriktionerna och kraftigt inskränker svenskarnas mötesfrihet. Från den 24 november får endast åtta personer delta vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Förbudet, som först kommer att skickas till remiss, ska gälla i fyra veckor men kan komma att förlängas.

Enligt Löfven är regimen oroad över att många inte tar smittorisken på allvar och man ser sig nu tvingade att införa ”den nya normenom att maximalt åtta personer får samlas.

— Nu krävs det mer av förbud för att få ned kurvan över antalet smittade, sade Löfven.

— Det är en mycket tydlig och skarp signal till varje människa i vårt land om vad som gäller framöver. Gå inte till gym, gå inte till bibliotek, ha inte middag hemma. Ställ in! tillade Löfven.

Gränsen är idag 50 personer.

Formellt gäller förbudet för sammankomster där tillstånd måste sökas hos polisen. Exempel på sådana är teaterföreställningar, demonstrationer, föreläsningar och konserter. Idrottsevenemang räknas som en offentlig tillställning.

Privata tillställningar som fester, begravningar eller företagsevenemang omfattas formellt inte av förordningen men enligt inrikesminister Mikael Damberg (S) önskar regimen att ”den nya normen” ska gälla även i privata sammanhang och att svenskarna begränsar sitt sociala umgänge.

Vilka diktat som ska gälla kring jul- och nyårsfirande diskuteras just nu och regeringen kommer att återkomma i ”god tid före jul” och ge en tydlig bild om vilka restriktioner som kommer att gälla.


  • Publicerad:
    2020-11-16 15:15