KORRUPTION Senaste i raden toppolitiker att få toppjobb som ”rådgivare” åt storfinansen är Stefan Löfven. Han ska nu börja som lobbyist åt PR-byrån Rud Pedersen som bland annat arbetar åt vapenindustrin och med investeringar i Ukraina.

Att vara statsminister eller annat högt uppsatt statsråd ansågs tidigare vara toppen på en karriär. Men numera belönas toppolitiker ofta av globalister och storfinansen efter deras tid vid makten med välavlönade jobb som lobbyister och ”rådgivare”.

Den tidigare S-ledaren och statsministern Stefan Löfven har nu anställts av PR-byrån Rud Pedersen, skriver Aftonbladet. Tidningen uppger att Rud Pedersen är en av Sveriges största public affairs-byrå, med affärsidén att vara en ”brygga mellan företag och politik, bedriva rådgivning och lobbying”.

Angående kritiken att Löfven utnyttjar de kontakter, förtroende och erfarenheter han fått som statsminister för att sälja ut sig åt storfinansen säger den tidigare statsministern:

— Man får tycka vad man vill. Jag vet vad jag gör, jag ser mig i spegeln och jag har ingenting att skämmas för.

Löfven vill nu bland annat arbeta tillsammans med vapenindustrin.

— Vapenindustrin är generellt en intressant sektor. Jag har inga sådana projekt på gång men om man generaliserar frågan så har försvarsindustrin fått en annan betydelse i mångas ögon. Ukraina är under väldigt hård attack och måste kunna försvara sig. Då blir det konstigt att man per definition ska se försvarsindustrin som ett problem. Om Ukraina inte kan försvara sig och Ryssland segrar, då har vi inte längre någon internationell rätt. Det är så jäkla mycket som står på spel, säger han till Aftonbladet.

Han hyllar också att Rud Pedersen öppnar kontor i Ukraina och anser inte att hans nya jobb krockar med posten som ordförande för Socialdemokraterna i Europa.

— Nej. Jag är inte lobbyist. Jag ger råd till svenska och nordiska företag. Det finns ingen konflikt, hävdar Löfven.