Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Våldtäktsanklagad sosse får sparken från partiet

"Kommer inte fortsätta sina uppdrag" Regional ombudsman ger svar redan i ett tidigt skede.

Uppgifter: Jomark Polintan är våldtäktsmisstänkte sossen

Filipstadssosse anhållen Sossepampen pekas ut av källa på orten.

Magdalena Anderssons kandidatur allt starkare

"Kompetent, tuff och trygg", tycker sossarna om Magdalena Andersson Själv vill hon inte ens säga om hon vill efterträda Löfven.

Magdalena Andersson backas upp av Skånedistriktet

Expressen: Toppsossar förespråkar extraval

INRIKES. Inom Socialdemokraterna förespråkar "alla tyngre namn" ett extraval, hävdar en källa till tidningen Expressen.

Centerpartiet räddar Löfvens regering – backar om marknadshyror

INRIKES. Centerpartiet har bestämt sig för att backa från kravet om marknadshyror och räddar därmed Socialdemokraternas regering.

SSU-server på Minecraft infiltreredes – Ygeman såg hakkors

MINECRAFT. Anders Ygeman fick se ett stort hakkors när han spelade Minecraft.

Superchocken: Sosse polisanmäler SD-ledamot för åsiktsbrott i talarstolen

ÅSIKTSBROTT. Socialdemokraterna har under lång tid profilerat sig som motståndare till yttrandefrihet. Nu polisanmäler en av partiets ledamöter en meningsmotståndare för åsiktsbrott.

Socialdemokrat fram till nyligen anställd på RFSL döms för fyra bögvåldtäkter – i tjänsten

HOMOLOBBYN. Stockholms tingsrätt dömer en tidigare migrationskonsult till fyra års fängelse för att i tjänsten och på sitt tjänsterum ha våldtagit fyra unga män och ofredat två av dem sexuellt.

Åsa Linderborg om regeringens förslag att förbjuda åsikter: “Ett paradis för slöhögar”

DEBATT. "Efterkrigstidens största inskränkningar av de demokratiska fri- och rättigheterna", kallar Åsa Linderborg regeringens förslag att förbjuda "rasistiska organisationer" och revisionism.

Moderater: “Vi löser det där med antisemitismen”

ANTISEMITISM. Två toppnamn inom Moderaterna presenterar i en tidningsartikel ett eget åtgärdspaket mot ”antisemitismen” och ”rasismen" på skolor i Malmö och hela Sverige. "Börja på Sfi!" kräver man.

Löfven: Om inte Socialdemokraterna blir kvar vid makten hotas demokratin

POLITIK. Sveriges statsminister, Stefan Löfven, anser att om det blir ett regeringsskifte i nästa val så är demokratin i fara, i alla fall om hans parti skulle förlora valet.

Löfven: Kan bli extraval om Liberalerna inte backar om asyllag

INRIKES. Det kan bli extraval om Liberalerna vägrar släppa igenom en ny asyllag, varnar Stefan Löfven.

Socialdemokraterna tappade 15 000 medlemmar förra året

POLITIK. Allt fler politiker lämnar Socialdemokraterna. Förra året tappade partiet 15 000 medlemmar. Partisekreteraren Lena Rådström Båstaad tror att det är på grund av pandemin.

Somalier som tidigare suttit för socialdemokraterna misstänks för att ha förskingrat 25 miljoner

MÅNGKULTUR. Somaliern Mohamed Abdi Elmi misstänks för att ha tillskansat sig 25 miljoner kronor genom förskingring. Han har tidigare suttit för socialdemokraterna i Växjö.

Flera statliga toppchefer struntar i coronarestriktionerna

INRIKES. Migrationsverkets ge­ne­ral­di­rek­tör Mi­kael Rib­ben­vik på familjeresa till Mal­ta och Fortifikationsverkets chef Maria Bred­berg Pet­ters­son på nöjesresa i fjällen mitt under regeringens egna coronarestriktioner.

Toppsosse i Östersund läckte hemlig information till brottsmisstänkt VD

INRIKES. En före detta toppsosse i Östersund avslöjas nu med att ha läckt hemlig information till Östersundshems brottsmisstänkte VD.

Shekarabi: “Coronas fel att rekordmånga nekas sjukpenning”

VÄLFÄRDSSTATEN. Förra året nekades 29 procent av sjuka fortsatt sjukpenning efter 180 dagar, mot 40 procent hittills i år. Ansvaret ligger hos Covid-19, hävdar ansvarig minister - som har ett ett-årsperspektiv på en mångårig utveckling.

Skattebetalarna fick betala sossefest i Karlstad

KORRUPTION. Skattebetalarna i Karlstad fick betala kalaset när socialdemokraternas ungdomsförbund SSU, hade grillfest förra sommaren. 50 000 kronor av folkets pengar finansierade sossarnas lyxiga grillfest.

Socialdemokraterna tillbaka på tidigare låga nivåer enligt ny mätning

INRIKES. Socialdemokraterna har enligt den senaste mätningen från Demoskop fallit tillbaka till tidigare låga nivåer av väljarstöd.

Socialdemokratisk korruptionsallians med Peab inte unik

KORRUPTION. I åratal gav socialdemokraterna i Sigtuna de flesta av kommunens bygguppdrag till Peab och blev som en händelse sponsrade av byggföretaget. Men mönstret är inte nytt, det har iakttagits förut.

Nisha Besara (S) lobbar för Amazon i Sverige

LOBBYISM. Nisha Besara är en del av det socialdemokratiska maskineriet som numera lobbar för vapentillverkare och amerikanska storbolag.

Löfven tillsätter utredning för att se om nu är tillfället att förbjuda rasistiska organisationer

INRIKES. Den socialdemokratiska partiledaren Stefan Löfven skriver på Facebook att en utredning har tillsats för att överväga ett förbud mot rasistiska organisationer och delaktighet i sådana kan bli straffbart för enskilda individer i framtiden.

Ann Lindes kontroversiella corona-intervju trendar på Twitter

SVERIGEBILDEN. Utrikesminister Ann Linde hånas internationellt (S) och på sociala medier efter hennes tafatta försök att försvara Sveriges corona-strategi i tysk tv.

När socialdemokratin omhuldade Radio Islam och antisionismen

INTERVJU. Radio Islams grundare Ahmed Rami berättade nyligen i podden Mimers Brunn om hans förhållande till Socialdemokraterna och hur regeringspartiet understödde antisionismen.

S tjänar på coronakrisen – tillbaka som största parti

INRIKES. Socialdemokraterna är åter det största partiet, visar DN/Ipsos opinionsundersökning i början av coronakrisen.

Allt fler betraktar globalism som judisk makt

JUDISK MAKT. Socialdemokraterna anser det vara antisemitiskt att vilja stoppa globalister.

Eskilstunas S-topp kritiserar att ”nyanlända” får försörjningsstöd

INRIKES. I ett kontroversiellt utspel kräver Eskilstunas S-topp Jimmy Jansson att man utreder bidragsfusk bland nyanlända och att man gör något åt att försörjningsstöd används av dem som en inkomstkälla.

Islamistkritisk sosse frias från förtalsanklagelser

YTTRANDEFRIHET. Ann-Sofie Hermansson (S), tidigare ordförande för kommunstyrelsen i Göteborg, friades under tisdagen från förtalsanklagelserna från två kvinnor som anklagats för att ha försvarat islamister.

Aftonbladet tar avstånd från Stefan Löfven: “Saknar pedagogisk förmåga”

LÖGNPRESSEN. Den judiskägda sossetidningen Aftonbladet kräver nu att Socialdemokraterna byter partiledare inför riksdagsvalet 2022. Detta skriver Lena Mellin i en ledare.

S-politiker avslöjades med att skriva falsk insändare

BORÅS. En socialdemokratisk lokalpolitiker har avslöjats med att skriva en falsk insändare som han försökte få publicerad i Borås Tidning.

Stort missnöje inom S efter sviktande opinionssiffror

SOSSERIET. Missnöjet inom Socialdemokraterna bubblar efter att SD alltmer utmanar regeringspartiet om positionen som Sveriges största parti. Framförallt menar många socialdemokrater att Januariöverenskommelsen med L och C inte har gynnat partiet och kräver nu att S-företrädare ska kunna föra fram politik oberoende av regeringen.

Twitterstorm mot Morgan Johansson efter uttalande om att “Sverige är fantastiskt”

FOLKFÖRRÄDERI. "Sverige är fantastisk!", hävdar justitieminister Morgan Johansson på Twitter. Men hans följare håller inte med och ger honom svar på tal.

S-politiker i Ljungby avslöjad som människorsmugglare

BROTT. Den socialdemokratiske kommunpolitikern Rashad Alasaad har avslöjats som människosmugglare. I ett smygfilmat samtal skryter han om att ha smugglat mängder av flyktingar till Sverige.

Sambon död – Annika Strandhäll tar paus från politiken

POLITIK. Socialförsäkringsministerns sambo blev 54 år. Hans dödsfall är orsaken till att Strandhäll har tagit paus från regeringsarbetet sedan i augusti.

Socialdemokrat frias efter åtal om nedrivna SD-affischer

VALFUSK. En tidigare socialdemokratisk lokalpolitiker i Sundbyberg stod åtalad för skadegörelse efter misstanke om att hon och en annan kvinna rivit ner en mängd sverigedemokratiska valaffischer förra året. Kvinnan har nu friats av tingsrätten.

Socialdemokraterna bjuder in alla partier utom SD till samtal om gängkriminalitet

INRIKES. Under en debatt i SVT Agenda meddelade socialdemokraten Mikael Damberg att alla partier utom SD kommer bjudas in till samtal om gängkriminaliteten.

Mångmiljonär och vänstersosse får högavlönat extrajobb och dubbel lön

MALMÖ. Socialdemokraternas stabschef i Malmö, den chilenske mångmiljonären Luciano Astudillo, får ännu ett högavlönat uppdrag av Malmö Stad, vilket innebär att han kommer att kunna lyfta dubbla löner. Astudillo ansåg så sent som i mars att människor skulle arbeta oavlönat i en reklamfilm för Socialdemokraterna.

Sosse spekulerar: “Var öppnar KD och SD sitt första koncentrationsläger”

SOSSERI. Efter att KD:s partiledare Ebba Bush Thor nyligen bjudit SD-ledaren Jimmie Åkesson på lunch för att diskutera samarbete har många socialdemokrater blivit chockade. En av dem undrade öppet på Twitter vart det första koncentrationslägret kommer att öppna.

Socialdemokraterna anmäls för val-SMS

INRIKES. Socialdemokraterna anmäls för att ha skickat ut mass-SMS om att rösta på dem under EU-valdagen.