POLITIK Före detta statsminister Magdalena Andersson (S) attackerar nu Jimmie Åkesson. Detta efter att han kritiserat islam och säger sig vilja riva vissa moskéer.

Sveriges säkerhetsläge står på spel, och risken för försämring ökar ytterligare med Jimmie Åkessons kritik mot islam, framfört på Sverigedemokraternas landsdagar. Det hävdar Socialdemokraternas ledare, Magdalena Andersson i en intervju med Aftonbladet.

Under Sverigedemokraternas landsdagar sade SD-ledaren Jimmie Åkesson att staten bör riva moskéer som uttrycker sig politiskt inkorrekt, något som Nordfront rapporterade om då, och enligt Andersson är detta ett hot mot svensk säkerhet.

— Vi har haft en sommar med koranbränningar, vi har haft LVU-kampanjen, och nu har det spridits felaktiga uppgifter om vad Ulf Kristersson sagt. Två dagar efter det kommer Åkesson med de här uttalandena. Och han har inte informerat regeringskansliet innan om att han kommer säga så, säger Andersson.

Enligt Andersson är det tydligt att Åkesson inte prioriterar den svenska Natoansökan, då Andersson menar att uttalandet kommer fördröja Sveriges Natointräde.

Magdalena Andersson lägger nu ansvaret på regeringspartierna att tydligt markera mot Åkessons åsikter och agera för att värna de grundlagsskyddade fri- och rättigheterna.

— I det här läget tycker jag att det borde få konkreta konsekvenser i form av att tjänstemän kastas ut från Rosenbad, dundrar Andersson.

Andersson anser att statsminister Ulf Kristersson bör vika sig och ta avstånd från sin samarbetspartner för att blidka Socialdemokraterna.

Andersson avslutar med att poängtera att Sverigedemokraterna verkar ha blivit mer radikala och att det är de gamla högerpartierna som nu behöver agera för att tygla SD, istället för tvärtom.

— De måste tydligare reagera. Bollen ligger hos dem, avslutar Andersson.