POLITIK SD kräver ett totalstopp av nya moskéer i Sverige men även att vissa moskéer rivs. Detta besked gav Jimmie Åkesson under lördagen på SD:s landsdagar.

Under lördagen höll SD:s partiledare Jimmie Åkesson ett tal på SD:s partikongress, kallad ”landsdagarna”. Åkesson gick hårt emot det han kallar för islamiseringen av Sverige, som enligt partiledaren måste stoppas.

— Islamisterna är inte längre en handfull tokar utspridda i några utanförskapsområden kring våra stora städer, sa Åkesson och fortsatte:

— De är väldigt många, de finns överallt.

Det kanske mest spektakulära från talet är dock att Åkesson kräver ett ”omedelbart stopp av etablerandet av nya moskéer i Sverige” och att moskéer som kritiserar svenska samhället, homosexualitet eller judar måste rivas.

— Vi behöver också riva moskébyggnader där det sprids antidemokratisk, antisvensk, homofob eller antisemitisk propaganda eller allmän desinformation om det svenska samhället, sa Åkesson.

— Det är ingen rättighet att komma till vårt land och bygga monument över en främmande och imperialistisk ideologi, dundrade han vidare

I en intervju med Expressen efter sitt tal utvecklade Åkesson sina tankar.

— Vi måste agera mot religiösa byggnader där det predikas hat, våld, terror, homofoba strömningar eller antisemitiska strömningar och liknande, för det hör inte hemma här, säger Åkesson.

På fråga om det även gäller kyrkor och synagogor svarar Åkesson att det gäller ”alla typer av antidemokratiska rörelser” som samhället ”bör försvåra för”.