INRIKES Idag har regeringen meddelat att myndigheten Sidas generaldirektör Carin Jämtin får sparken. Jämtin är den andra S-kopplade myndighetsbossen som rensats ut av regeringen på kort tid.

Nyligen meddelade regeringen inte tänkte ge Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik fortsatt förtroende eftersom man ville se ett ”paradigmskifte” på myndigheten. Under dagen har man också gett besked om att Carin Jämtin, generaldirektör på biståndsmyndigheten Sida, får gå.

Jämtin har tidigare varit biståndsminister och partisekreterare åt Socialdemokraterna och passar inte in i regeringens nya ”paradigmskifte”.

— Vi tror att biståndspolitiken i det här läget mår bäst av en nystart, säger bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell (M) till TT.

Återigen anklagas SD för att ligga bakom utrensningen eftersom Jämtin var en av de djupa staten-bossar som partiet ville få bort. ”Ännu ett offer för SDs utrensningar i myndighetssverige. Skönt för Jämtin att slippa administrera nedmonteringen av svenska biståndet dock”, skriver exempelvis judinnan Helle KleinTwitter.