SVERIGE. Sveriges föredetta statsminister Fredrik Reinfeldt har fått jobb som seniorrådgivare på Bank of America.

Ett

Sedan Fredrik Reinfeldt slutade med politiken har han hunnit med att både ge ut memoaren ”Halvvägs” och väljas som ordförande för Extractive Industries Transparency Initiative. Det är den internationella organisationen som arbetar för att säkra transparens inom handel med naturresurser.

Nu går karriären vidare som bankrådgivare. Han har nu fått en anställning på Bank of America Merrill Lynch som seniorrådgivare för bankens verksamheter i Europa, Mellanöstern och Afrika.

— Det glädjer mig att få möjligheten att arbeta med Bank of America Merrill Lynchs team. Jag ser fram emot att hjälpa en av världens ledande investmentbanker att spela en ännu större roll i att stödja Europas ekonomiska utveckling i detta kritiska läge, säger Reinfeldt.

Bank of America Merrill Lynch är den division inom den amerikanska storbanken som tillhandahåller tjänster på den globala marknaden. Merril Lynch gjorde sig som mest känd under den stora finanskrisen 2008 då den totalt kraschade och köptes upp av Bank of America.

Bank of America kommenterar den föredetta statsministerns nyanställning i ett pressmeddelande: ”Fredrik Reinfeldt är en av Europas mest respekterade politiker på senare år. Han kommer att bidra med unika insikter för våra kunder och för våra kollegor”.

Källa:
Fredrik Reinfeldt blir bankrådgivare


  • Publicerad:
    2016-03-16 08:10