INRIKES. Nu har Sveriges före detta statsminister Fredrik Reinfeldt kommit med ännu ett galet uttalande, nämligen att invandringen är ”ditt livs bästa investering”.

När Fredrik Reinfeldt gästade Expressens ”Bara politik” under onsdagskvällen stod bland annat invandringspolitik på agendan. Under intervjun ställde Expressens Niklas Svensson frågan om inte invandringens kostnader är för höga och hänvisar till att Migrationsverkets kostnader är större än kostnaden för hela Försvarsmakten.

Reinfeldt jämförde då massinvandringen med en familj som skaffar barn:

— Det är ju väldigt få som sätter barn till världen som säger: ”Jag är egentligen tveksam för det är rätt dyrt att skaffa barn, vad ska det vara bra för? Ska man stå ut med de här kostnaderna de första åren?”.

Till slut levererade han det senaste i raden av galna uttalanden:

— De som först sågs som en kostnad blir ditt livs bästa investering.

Det är inte första gången Fredrik Reinfeldt gör uppseendeväckande uttalanden. Han har tidigare, under en flygresa, konstaterat att invandringen inte är ett problem då han kunde se att det fanns gott om plats. Dessutom har han även uttalat att invandringskritiker som blir utsatta för våld ”inte ska bli förvånade om sådant händer”.

Källa:
Reinfeldt om asylpolitiken: ”Ditt livs bästa investering”


  • Publicerad:
    2017-11-29 21:45