INRIKES. Sveriges före detta statsminister Fredrik Reinfeldt påstår att brottsligheten i landet minskar samtidigt som han säger att han inte ångrar den liberala invandringspolitiken som Moderaterna förde under hans tid som partiledare.

Fredrik Reinfeldt kanske skulle ta och följa sitt eget råd och öppna upp sitt hjärta och sitt hem i dyra Vasastan för massinvandringen?

Det är i en intervju med Aftonbladet som Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt kritiserar USA:s president Donald Trumps invandringspolitik. Reinfeldt säger att han tycker att det är ”märkligt” att Trump säger säger att det inte är någon bra idé att släppa in invandrare i landet.

— Då undrar man; hur tror du USA kom att bli USA?, sa i intervjun.

Vidare sa den före detta statsministern att Marine Le Pen, partiledare för det högerkonservativa partiet Front National, utgör det ”enskilt största hotet mot Europa just nu”. Reinfeldt menar att han är rädd för att Europa kommer att förändras i grunden om både Storbritannien och Frankrike lämnar EU.

Reinfeldt sa även det är ”viktigare än någonsin” att ”granska fakta” och att den dystra bild som ”sprids om Sverige” inte är korrekt. Enligt honom används händelser som till exempel upploppen i Rinkeby för att förmedla ett ”falskt budskap” om att det inte fungerar när många folkslag ska samlas i ett och samma land, då han menar att det visst gör det.

Vidare i intervjun ljög Reinfeldt också om att brottsligheten ”över tid” i Sverige minskar och att antalet våldtäker i landet har ökat beror endast på faktorer som ”högre anmälningsfrekvens”, påstår han.

När Fredrik Reinfeldt fick frågan om han på något sätt är självkritisk till sin ”öppna era hjärtan”-politik han förde under sin tid som partiledare för Moderaterna svarade han:

— Alla beslut man fattar måste förstås där och då, under den verklighet som råder. Jag har i olika sammanhang visat att jag helt enkelt tror på ett öppet samhälle. Jag tror att människor har en förmåga att utvecklas, det gäller också när de passerar gränser och kommer in i en ny tillvaro.

Källa:
Reinfeldt till Trump: Hur tror du USA blev USA?


  • Publicerad:
    2017-02-27 10:55