POLITIK. Tidigare statsministern och folkförrädaren Fredrik Reinfeldt (M) går till hård attack mot Donald Trump i en TV-intervju på onsdagsmorgonen.

I en intervju på onsdagsmorgonen i Aftonbladet-TV, där folkförrädaren Fredrik Reinfeldt (M) bjudits in för att kommentera mellanårsvalet i USA, går denne till hårt angrepp mot president Donald Trump för att han ”bedriver aggressiv nationalism och sätter sitt land främst”.

Reinfeldt beskriver Trump som

…en person som har skapat sin väljarbas på att driva öppen rasism, på att vädja till vårt hat, vår cynism, och på det sättet skapar han polarisering, på det sättet skapar han främlingsfientlighet och paranoia. Hans krig mot medierna, hans sätt att i den här valkampanjen framställa USA som under attack därför att några tusen fattiga människor försöker komma upp ifrån Centralamerika är ju förfärande att behöva följa. Och det beskriver han som en invasion, som han dessutom skuldbelägger demokraterna för.

Reinfeldt påstår att president Trump tänjer på gränserna för vad konstitutionen ger honom för makt, framför allt när det gäller utrikespolitiken:

Vi i världen utanför USA [är oroade för] hans aggressiva nationalism, hans protektionism, hans lynnighet när det gäller världskonflikter … som leder till en osäkrare värld.

Som ytterligare belägg för att världen har blivit osäkrare räknar Reinfeldt upp Bolsonaro, Erdogan och Putin, vilka han kallar för ”starke män som vi har alldeles för många av, som driver aggressiv nationalism, sätter sitt land främst; det har vi också här i Europa”.

Värt att notera är att dessa verbala attacker kommer från en man som under sina åtta år som statsminister bidrog till att öka arbetslösheten, öka utslagningen, öka budgetunderskottet och dramatiskt öka massinvandringen till Sverige, och som i ett tal för en tid sedan uppmanade svenskarna att stoppa oliktänkande och öka invandringen med parollen: ”Framtiden kommer från Afrika!”

Källa:
Reinfeldt om Trump: ”Vi ska vara oroliga”


  • Publicerad:
    2018-11-07 12:45