UTRIKES. Under fredagen gick Fredrik Reinfeldt ut och tokhyllade Angela Merkel inför förbundsdagsvalet på söndag. Han säger sig bland annat tycka att hon är den enskilt viktigaste politikern inom EU samtidigt som han också berättade att hon är lite busig.

Fredrik Reinfeldt och Angela Merkel.

Inför det tyska förbundsdagsvalet på söndag gästade före detta statsminister Fredrik Reinfeldt (M) ”Morgonstunden” under fredagen. I programmet haglade han hyllningar till Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Han berättade att de träffats flertalet gånger och har en väldigt personlig relation, men bedyrar dock att den inte är privat.

— Hon är påläst, hon är lugn, hon är långsiktig i en värld där alla är nervösa, lynniga och kortsiktiga, säger Reinfeldt.

Han fortsatte att höja Merkel till skyarna genom att säga att hon ”står för stabilitet i en värld med obalanserade ledare” samt att hon är ”den enskilt viktigaste politikern inom EU”. Han lade även till att ”hon är busigare är vad hon verkar”.

— Hon är en kvinna i en mansdominerad värld, hon kommer från norra Tyskland som ekonomiskt inte är lika starkt, hon är protestant i ett katolskt land, hon är en mix av många intressanta saker, och känns väldigt trygg i sig själv, säger Reinfeldt.

Källa:
Reinfeldt om Merkel: EU:s enskilt viktigaste politiker


  • Publicerad:
    2017-09-23 08:00