INRIKES. Den socialdemokratiska partiledaren Stefan Löfven skriver på Facebook att en utredning har tillsats för att överväga ett förbud mot rasistiska organisationer och delaktighet i sådana kan bli straffbart för enskilda individer i framtiden.

Foto: News Oresund (CC BY 2.0)

Stefan Löfven lyfter i sin text särskilt fram ett reportage om ”rasism” mot afrikaner i Dagens Nyheter. Dagens Nyheter är enligt deras judiska chefredaktör Peter Wolodarski en agendasättande tidning. DN ägs av den judiska familjen Bonnier.

I reportaget som Stefan Löfven lyfter fram får läsaren se en video där flera afrikaner berättar om deras upplevelser. Inga kritisk frågor ställs till dem under deras historieberättande, utan deras syn på händelserna skall tas för sanning. I filmen tas det inte upp att det kan vara andra etniska grupper som för fram rasistiska åsikter mot afrikanerna. Något som faktiskt har skett ett flertal gånger bl.a. i Malmö.

På DN:s twitter ifrågasätter flera människor reportaget. En annan tweetar ut sitt missnöje mot de afrikanska individerna.

Reportern för reportaget är den ökända propagandisten Niklas Orrenius. En av de som intervjuas är Jason (Timbuktu) Diakité som förespråkar BLM i videon. Timbuktu har tidigare varit med i en musikvideo där han och Sebbe Stakset sjöng om att misshandla Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och andra sverigedemokrater. Timbuktu har tidigare anklagat företag för skatteplanering men blev 2015 själv tagen med att skatteplanera.

Dagens Nyheter har flera gånger tidigare blivit avslöjade med att skriva ihop falska historier om rasism. Feministiskt Initiativs före detta partiledare Victoria Kawesa, fick stöd för sina påståenden om att hon utsatts för rasism i en tunnelbanestation ända tills en videofilm avslöjade att det var hon som hade varit aggressiv och misshandlat mannen. För detta dömdes hon för misshandel i Södertörns tingsrätt. Dessa avslöjanden gjorde att Kawesa tvingades avgå som partiledare.

Efter att Löfven gett sina åsikter om ”Afrofobi” i texten övergår han till påstå att högerextremismen är det riktiga hotet, speciellt mot demokratin idag.

Det finns också ett annat, växande problem, med rasismen i Sverige – den våldsbejakande högerextremismen som enligt Säkerhetspolisen lockar fler och sprider sig i vårt land. Detta innebär inte bara ett ökat hot om attentat och grova våldsbrott, det är ett hot mot vår demokrati. Regeringen har därför tillsatt en utredning som ska överväga om det bör införas ett förbud och särskilda straff för de som deltar i en rasistisk organisation, samt hur ett förbud mot rasistiska organisationer kan se ut. Uppdraget ska redovisas i februari nästa år.

Detta skriver Löfven samtidigt som polisen själva tvingas medge att de behöver eskortera varandra på vägen till jobbet i no-go-zonen Rinkeby. Även om Stefan Löfven inte uttryckligen skriver att det är Nordiska motståndsrörelsen han tänker förbjuda så är det orimligt att tro att det skulle vara någon annan organisation som åsyftas i hans text. Ett flertal gånger tidigare har Nordfront skrivit om regeringens uttalade ambitioner att försöka förbjuda vad de uppfattar är rasistiska organisationer. Stefan Lövens text är en uppdatering på deras utlovade arbete att ha ett lagförslag framme år 2021.

World Jewish Congress

Tidigare har den Judiska världskongressen satt tryck mot Stefan Löfvens regering att skapa lagar som förbjuder organisationen Nordiska motståndsrörelsen. De har uppmanat att ändra marschvägen för Nordiska motståndsrörelsens demonstrationer och de har släppt falska propagandavideor om Nordiska motståndsrörelsen.

Det är inte bara organisationer som attackeras när de inte uppfyller World Jewish Congress judiska agenda. Även nationer råkar ut för det, såväl Island som Grekland har tidigare drabbats. Denna makt skryter organisationens judiska ledaren Ronald Lauder öppet om!


  • Publicerad:
    2020-08-08 19:05