INRIKES. Stefan Löfven har via utrikesdepartementet skickat personal för att låta flyga IS-terrorister från Syrien till Sverige. Anledningen tros vara att Löfven vill glänsa internationellt då FN uppmanat länder att ”hämta hem” sina medborgare.

Löfvenregimen hämtar IS-terrorister till Sverige. Fotomontage: Statea EU2017EE Estonian Presidency (CC BY 2.0) / USA (CC BY-SA 4.0).

Borås förbereder sig nu för att ta emot en grupp arabiska IS-terrorister, som regeringen Löfven ska låta flyga till Sverige under förevändning att de är svenska medborgare, skriver Fria Tider.

Det är Stefan Löfven som via utrikesdepartementet (UD) skickat ned folk för att låta flyga hem IS-terroristerna, säger Peder Englund, avdelningschef på Borås stads Centrum för kunskap och säkerhet (CKS), till Borås Tidning, som var först att berätta om gärningen.

Den bakomliggande orsaken tros vara att Löfven vill utmärka sig internationellt då globalistprojektet FN uppmanat Sverige och andra länder att ”hämta hem” sina IS-araber från de läger i Syrien där de förvaras. Som Nordfront tidigare uppmärksammat har även andra krafter såsom ärkeglobalisten Carl Bildt och Pierre Schori tidigare engagerat sig för att Sverige ska ”hämta hem” IS-terrorister.

Gruppen av IS-araber som nu ska hämtas till Sverige ska enligt BT bestå av tio vuxna — sex kvinnor och fyra män. Dessa har totalt 14 barn, där de flesta är födda i Syrien.

IS-araberna kommer i Löfvens Sverige att ha rätt till skyddade identiteter och socialbidrag. Det kan förmodas att dessa personer även kommer att få rätt att inneha bankkonton, något som inte alla svenskar idag kan räkna med.

Försörjningen av de 24 IS-personerna, som till följd av det stora antalet barn befaras bli mycket omfattande, hamnar enligt regeringen ”helt och hållet” på de kommunala skattelivegna i Borås. Detta eftersom IS-terroristerna har svenskt medborgarskap och inte är asylsökare, där i det senare fallet betalansvaret brukar fördelas bland samtliga skattelivegna, genom bidrag från Migrationsverket och Arbetsförmedlingen.

I första skedet kommer UD att låta hämta två kvinnor och deras barn. Enligt Englund kommer kommunen inte att få veta om någon av de båda kvinnorna är misstänkta för krigsbrott:

— Vi förhåller oss till Säkerhetspolisen, de styr och leder det här arbetet. Boråspolisen och Borås stad kommer in i nästa skede, säger Englund till BT.

IS är förutom halshuggningar, mord, stympningar, våldtäkter och slaveri kända för bestialiska grymheter, som att ha bränt människor levande i burar och hängande över öppen eld.


  • Publicerad:
    2021-02-15 11:00