MÅNGKULTUREN. Bland andra Carl Bildt och Pierre Schori kräver nu i ett öppet brev att Europa ska ta emot de medborgare som anslutit sig till IS för att delta i det brutala kriget för sin religion i Syrien.

Carl Bildt och Pierre Schori ömmar för IS-terrorister och vill att de ska ”hämtas hem” till Sverige. En återvändande IS-terrorist deltog år 2018 i en lynchning i Vivalla i Örebro. Skärmbild/Youtube respektive Foto/Polisen.

Nu kräver 26 europeiska framträdande personer i ett öppet brev att IS-terrorister som rest till Syrien för att slåss för Islamiska staten ska tas till Europa. Brevet har bland annat undertecknats av tidigare utrikesministrar, parlamentsledamöter, forskare och höga tjänsteman.

Svenskar som undertecknat brevet är globalisten Carl Bildt (M), tidigare utrikes- och statsminister, samt diplomaten Pierre Schori (S).

I brevet uttrycks att Europas regeringar ”väntat för länge” med att ta itu med de hundratals främlingar med europeiska medborgarskap som deltagit i det brutala kriget för sin religion. Man vill att Europas länder ska inleda en process för att ”ta hem” dessa som nu befinner sig i fångenskap hos kurdiska styrkor i nordöstra Syrien.

Att lämna dem i improviserade fängelser och överfulla flyktingläger är oansvarigt och, när det gäller barnen, inhumant”, står det i brevet.

Brevskrivarna vill också peka på risken att IS-terroristerna i fånglägren ska ”samla sig till nya attacker” eller att den syriska regimen kan tänkas använda terroristerna som ”brickor i ett spel” i deras egenskap av ”europeiska medborgare”.

Undertecknarna av det öppna brevet säger sig förstå att europeiska länder har tvivel angående att ta emot övertygade jihadister när det gäller människors säkerhet, men påstår att ”europeiska myndigheter har resurser att hantera dem genom åtal, övervakning och återintegrering”.

”IS-terroristerna riskerar dödsstraff om de döms i Irak”

I brevet ömmar man för terroristerna i det fall de skulle skickas till Irak för rättslig prövning, då detta skulle kunna ge upphov till straff som dödsstraff och ”andra brott mot de mänskliga rättigheterna”.

Enligt en kartläggning av återvändande IS-terrorister som SVT låtit göra så har en tredjedel av dem begått brott i Sverige efter ”hemkomsten” och flera av dem grova brott. En av dem deltog i en lynchning av en man i gettot Vivalla i Örebro då han högg ihjäl offret med en sax.

Källor:
Carl Bildts krav: Ta hem IS-svenskar
Flera IS-anhängare dömda för grova brott efter hemkomsten


  • Publicerad:
    2019-11-26 21:20