POLITIK. Carl Bildt har nu fått en plats i International Crisis Groups styrelse. Tankesmedjan grundades med hjälp av pengar från finansmannen George Soros som än idag har en ledande roll inom tankesmedjan.

bildt liggande

Carl Bildt – en marionett för utländska intressen.

Sveriges förre utrikesminister Carl Bildt har fått ett styrelse uppdrag i International Crisis Group, uppger Ekot som vidare beskriver tankesmedjan på följande sätt:

Crisis Group har analytiker i 26 av jordens oroshärdar. Enligt organisationens hemsida är det huvudsakligen tidigare diplomater, journalister och akademiker som är ledande på sina respektive fält som jobbar på Crisis Group.

Tankesmedjan finansierades ursprungligen med hjälp av pengar från den judiske finansmannen George Soros som 1992 – då Carl Bildt var Sveriges statsminister – sänkte den svenska kronans värde genom en omfattande valutaspekulation. Idag finansieras tankesmedjan huvudsakligen av västerländska stater samt privatpersoner och företag, men Soros har fortfarande en ledande roll inom organisationen.

Carl Bildt har hittills varit fåordig om sitt nya uppdrag.

— Skall inte överdrivas. Ett styrelseuppdrag, även om de vill att jag gör lite mer, svarar han när Ekot frågade om det nya uppdraget.

Källa:
Här är Carl Bildts senaste uppdrag


  • Publicerad:
    2014-11-12 17:30