USA. Den judiske multimiljardären George Soros hoppas på en legalisering av marijuana i USA och finansierar drogliberala förslag som på sikt kan komma att påverka politiken i hela landet.

George-Soros

George Soros.

Den ungersk-judiske affärsmannen och miljardären George Soros, bosatt och verksam i USA, har uttalat att han avser verka för en drogliberal politik i USA där marijuana legaliseras i hela landet. Ända sedan 1994 har han lagt ut 80 miljoner dollar, motsvarande över en halv miljard kronor, på politiska kampanjer för att legalisera marijuana.

pot2_s220x342Delar av finansieringen kommer från Soros organisation Open Society Foundations som tidigare försökt stoppa Gyllene gryning i Grekland och finansierat en antirasistisk kampanj i Sverige.

Soros donerar även 4 miljoner dollar per år till Drug Policy Alliance, en icke-vinstdrivande förening som förespråkar drogliberalism, samt American Civil Liberties Union, en förening som i sin tur finansierar politiska förslag till legalisering av marijuana.

Soros har lång erfarenhet av att driva och profitera på knarkliberaliseringskampanjer. En sådan kampanj, i vilken Soros investerade halva sin förmögenhet, startades i Östeuropa av Open Society Foundations efter Sovjetunionens fall. Soros organisation delade ut gratis sprutor och metadon till missbrukare och har också, enligt Åke Setréus, företrädare för organisationen ”European Cities Against Drugs”, delat ut metadon i områden där det inte finns några heroinmissbrukare.

Källa:
George Soros’ real crusade: Legalizing marijuana in the U.S.


  • Publicerad:
    2014-04-05 21:38