Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

George Soros sponsrade upploppen i Ferguson

Av Redaktionen, 2015-01-19
redaktionen@nordfront.se

USA. Den judiske multimiljardären George Soros låg bakom finansieringen av de svarta upploppen i Ferguson förra året. Förutom att finansiera organisationer och mediekampanjer ska Soros ha bussas svarta aktivister till Ferguson.

soros

Enligt tidningen The Washington Times ska den ungersk-judiske affärsmannen och mångmiljardären George Soros ha stått bakom finansieringen och mobiliseringen av den svarta proteströrelsen i Ferguson efter mordet på Michael Brown. Proteströrelser som bland annat lett till upplopp, vandalisering och plundring.

Under loppet av ett år ska Soros ha bidragit med hela 33 miljoner dollar. Informationen framkommer i nyligen släppta skattedokument från Soros Open Society Foundations.

Enligt Soros hade det högst sannolikt inte skett några våldsamma upplopp om Soros inte varit inblandad.

Soros-sponsrade organisationer bidrog till att mobilisera protesterna i Ferguson genom att skapa gräsrotsrörelser som backades upp av rikstäckande kampanjer på Internet och i sociala medier.

Andra Soros-finansierade grupper ska ha övervakat media och utnyttjat allt som kunde relateras till händelsen för att hålla liv i historien. Soros ska dessutom ha bussat svarta aktivister till Ferguson från minst ett tiotal olika organisationer från andra delar av USA – däribland Chicago, Washington och New York.

140817_ferguson_gty_328-460x254

Många järn i elden
Open Society Foundations har tidigare bland annat jobbat för en mer liberal drogpolitik (Soros använde över en halv miljard kronor på politiska kampanjer för att legalisera marijuana i USA), finansierat antirasism i Sverige samt drivit kampanjer for att stoppa det grekiska partiet Gyllene gryning.

Soros har lång erfarenhet av att driva och profitera på liberaliseringskampanjer. I Östeuropa investerade Soros halva sin förmögenhet i en kampanj som startades av organisationen Open Society Foundations. Kampanjen, som ägde rum efter den sovjetiska kollapsen, delade ut gratis sprutor och metadon till missbrukare. Enligt Åke Setréus, talesman för organisationen European Cities Against Drugs, delade Soros organisation även ut metadon i områden där det inte fanns heroinmissbrukare.

Också i Ukraina är Soros  Open Society Foundations inblandat. Detta genom att ha sponsrat och vara delaktig i rekryteringen av utvalda utländska medborgare till Ukrainas regering.

I Sverige blev Soros känd 1992 då han genomförde en omfattande valutaspekulation mot svenska kronan i syfte att få den att falla. Samma år spekulerade Soros mot det brittiska pundet och tjänade 7 miljarder kronor som brittiska skattebetalare fick betala för.

Ursprungligen publicerad på Nordfront.net.

Källa:
George Soros funds Ferguson protests


  • Publicerad:
    2015-01-19 23:54