UKRAINA. Efter att Ukraina fått en judisk president och premiärminister kan landet nu också få en judisk centralbankschef. Ett av de tilltänkta namnen är George Soros.

George Soros.

George Soros.

Plundringståget av Ukraina fortsätter. Nu kan finansspekulanten och mångmiljardären George Soros bli nästa chef för Ukrainas centralbank efter det att Valeria Gontareva tvingats avgå från sin post.

Före detta chefen för Internationella valutafonden, Dominique Strauss-Kahn, är också kandidat för posten liksom tre onämnda personer från Federal Reserve. Soros och Strauss-Kahn är bägge judar och samtliga kandidater är utlänningar.

Det är Ukrainas Kanal 112 som uppges ha spridit denna information via källor inifrån det ukrainska parlamentet och från Ukrainas judiske president Petro Poroshenko. Detta uppger nyhetsbyrån APA.

Soros har understött kuppen i Ukraina och sedermera också den kuppregim som hamnat under judisk ledning. Soros har med sin organisation Open Society Foundation också sponsrat headhuntingen av utlänningar till den ukrainska regeringen.

Källa:
George Soros may be appointed head of National Bank of Ukraine


  • Publicerad:
    2014-12-20 11:30