Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Ryssland kan förbjuda George Soros

Av Redaktionen, 2015-07-13
redaktionen@nordfront.se

RYSSLAND. Rysslands federala råd, överhuset i det ryska parlamentet, har godkänt en lista över 12 organisationer som kan komma att svartlistas enligt lagen om oönskade utländska organisationer. Med på listan finns George Soros organisation Open Society Institute.

George Soros.

George Soros finansierade och bussade svarta aktivister till upploppen i Ferguson.

Rysslands federala råd godkände under onsdagen en lista över 12 organisationer som bedriver eller förmodas bedriva subversiv verksamhet i Ryssland. Listan har sänts vidare till riksåklagarens kansli samt inrikes- respektive utrikesdepartementet så att dessa myndigheter kan ta ställning till om Ryssland ska gå vidare med ärendet.

I skrivelsen till myndigheterna uppger det federala rådet att de organisationer som listas har som främsta mål att ”påverka den inre politiska situationen i landet, underminera den patriotiska enigheten av vårt folk, underminera integrationsarbetet inom OSS samt tvinga in landet i geopolitisk isolation”.

De allra flesta organisationer på listan opererar från USA och högst upp på listan är George Soros organisation Open Society Institute. Den judiske multimiljardären George Soros är känd för omfattande valutaspekulationer mot en mängd nationer, däribland Sverige och Storbritannien, finansiering av drogliberala kampanjer, ”antirasism”, feminism, mångkultur i västvärlden, homolobbyn, fria aborter och prostitution. Soros sponsrade upploppen i Ferguson och har på senare tid ägnat sig åt att hetsa världen till krig med Ryssland.

Följande organisationer står med på listan över oönskade utländska organisationer:

Open Society Institute, även känd som Soros Foundation
National Endowment for Democracy
International Republican Institute
National Democratic Institute
MacArthur Foundation
Freedom House
Charles Stewart Mott Foundation
Education for Democracy Foundation
East European Democratic Center
Ukrainian World Congress
Ukrainian World Coordinating Council
Crimean Field Mission on Human Rights.

Lagen mot oönskade utländska organisationer trädde i kraft i juni i år och har till syfte att stoppa så kallade NGO:s från att bedriva subversiv verksamhet i Ryssland. Om en organisation erkänns som oönskad kommer dess tillgångar i Ryssland att frysas, kontor stängas ner och distribution av dess informationsmaterial att förbjudas. Överträdelser mot lagen straffas med böter eller fängelse.

Källor:
Upper house approves first list of 12 ‘undesirable’ foreign groups
Russia may ban Soros charity in NGO crackdown


  • Publicerad:
    2015-07-13 10:40