SVERIGE. Den före detta AFA-ledaren och Expo-grundaren Tobias Hübinette är nu talesman för ett nytt ”antirasistiskt” projekt. Projektet finansieras av den judiske finansmannen och spekulanten George Soros.

George Soros.

George Soros.

Många reagerade på att Tobias Hübinette nyligen fick i uppdrag att fastställa en rapport om ”afrofobi” till regeringen.

Tobias Hübinette hatar vita och är regeringens "antirasist"-expert.

Tobias Hübinette hatar vita och är regeringens ”antirasist”-expert.

Hübinette själv är ingen ”antirasist” utan en notorisk hatare av vita människor och har bland annat uttalat att ”den vita rasens västerland” ska ”gå under i blod och lidande”. Han har även medgett att han misshandlat ”barn i skolåldern eller äldre herrar och damer” som han ansett har uppträtt rasistiskt i sin närhet.

I fredags startade den svenska föreningen Fightracismnow en ”global kampanj” där Hübinette är talesman. Syftet är att samla namnlistor mot rasism och presentera dessa för regering och riksdag samt FN. SVT skriver idag att kampanjen ”drivs av den svenska föreningen Fight Racism Now (FRN) och finansieras av Open Society Foundations”. Uppgifterna bekräftas på föreningens hemsida.

Open Society Foundations styrs i sin tur av finansmannen George Soros. Organisationen vill bland annat legalisera droger och prostitution med motiveringen att drogförbud sprider HIV och att förbud mot prostitution skapar dåliga arbetsförhållanden för de prostituerade. I dess knarkliberaliseringskampanj i Östeuropa, där Soros investerat halva sin förmögenhet och gjort profit efter Sovjetunionens fall, har Open Society Foundations delar ut gratis sprutor och metadon till missbrukare. Man har också, enligt Åke Setréus, företrädare för organisationen ”European Cities Against Drugs”, delat ut metadon i områden där det inte finns några heroinmissbrukare.

Open Society Foundations driver även frågor som anti-rasism, fria aborter, feminism, stöd till homolobbyn m.m. Soros har använt sig av sitt Open Society Foundations för att försöka stoppa Gyllene gryning i Grekland.

George Soros är vidare känd som en roffarkapitalist av absolut värsta sort. 1992 blev han känd i Sverige efter en omfattande valutaspekulation mot den svenska kronan som bland annat orsakade höjd arbetslöshet och över 2000 finansbolag i konkurs. Samma år spekulerade han mot det brittiska pundet vilket ledde till att brittiska skattebetalare fick betala dryga 7 miljarder kronor. Soros har också tjänat mycket stora summor på finanskrisen i USA.


  • Publicerad:
    2014-02-24 23:52