KRÖNIKA. Att stå upp för det traditionella, det sunda och det normala är ingen enkel affär. Detta fick ett amerikanskt familjebageri smärtsamt erfara efter att de vägrat baka en homotårta till ett lesbiskt par.

gay-train-e1436563694903-460x238

Tåg målat i regnbågens färger.

Som de flesta förmodligen redan känner till företog nyligen USA:s högsta domstol sig att tvångslegalisera samkönade äktenskap i samtliga delstater. Jag väljer att använda benämningen tvångslegalisera eftersom tilltaget på intet sätt kan sägas representera den amerikanska folkviljan. Detta då beslutet varken fattades av folket (genom en folkomröstning) eller av personer som kan sägas representera folket. Jag citerar från Nordfronts egen artikel om saken:

USA:s högsta domstol består av nio medlemmar som tillsammans ska representera det amerikanska folket. Trots att judar endast utgör omkring två procent av den amerikanska befolkningen är fyra av nio av högsta domstolens medlemmar judar.

Innan detta högst odemokratiska beslut fattades bedrev HBTQ-maffian en intensiv och aggressiv propaganda- och lobbyverksamhet, samt smutskastningskampanjer med juridiska implikationer och följder. All form av folkligt motstånd mot deras sinnessjuka agenda skulle härmed stängas ute och dras upp med roten och på så vis effektivt bana vägen för en kommande legalisering.

america-reaction-scotus-gay-marriage1.si_-460x259

Vita huset lystes upp i regnbågens färger.

Jag snubblade nyligen över ett väldigt illustrerande exempel på detta när jag letade efter nyhetsmaterial att skriva om för Nordfront, och som vanligt är det bagarna som tar upp striden.

Det var 2013 i delstaten Oregon som de blivande ”äkta makarna” Rachel Cryer och Laurel Bowman vände sig till det kristna familjebageriet Sweet Cakes by Melissa för att beställa en bröllopstårta. Företagets ägare, Aaron och Melissa Klein, tackade naturligt nog vänligen men bestämt nej till att erbjuda sina tjänster till ett arrangemang som fullständigt gick emot deras tro.

— Du har kastat bort din tid. Vi bakar inte tårtor till samkönade äktenskap, ska Aaron ha sagt.

family-460x270

Aaron och Melissa Klein.

Det lesbiska paret kontaktade såklart en advokat för att stämma det ”diskriminerande” bageriet och sprang även till massmedia för att gråta ut om den förfärliga behandlingen de hade fått. Cryer förklarade i rätten att hon efter den fruktansvärda behandlingen som det principfasta paret hade gett henne kände sig både förödmjukad, generad, förnärmad och upprörd. Enligt egen utsago ska hon också ha varit sängliggande i flera dagar efter händelsen och inte minst gråtit otröstligt

Så tre år senare, efter en lång, utdragen och ekonomiskt påfrestande rättsprocess för paret Klein, föll äntligen domen i torsdags förra veckan. Paret Klein dömdes till att betala en bot på 135 000 amerikanska dollar för att ha orsakat det lesbiska paret ”känslomässigt lidande”. Familjen blev i tillägg till boten beordrade av rätten att inte tala offentligt om det faktum att de av religiösa skäl inte levererar tårtor till samkönade äktenskap.

bakeri-460x250

Entrén till familjen Kleins bageri.

På sin Facebook-sida kommenterade familjen Klein domen:

— Detta har berövat oss våra grundlagsstadgade rättigheter. Enligt delstaten Oregon har vi varken religions- eller yttrandefrihet.

Lokalerna där Sweet Cakes by Melissa höll till är idag tomma, och familjeföretaget har gått i konkurs. Paret Klein är nu tvungna att sälja sina produkter över internet och från sitt eget hem.

Med perfekt timing, och med högsta domstolens folkfientliga beslut om att legalisera homoäktenskap i hamn, fick man statuerat ett exempel – och nåde den som gör motstånd.

Källor:
Christian bakers: Ruling should scare every American
Christian bakers fined 135000 gagged in fag cake case
Sweet Cakes Melissa owners owe 135 000 in damages


  • Publicerad:
    2015-07-14 20:40