USA. I delstaten Colorado har 9-åringar börjat sälja cannabis i skolan efter att delstaten legaliserat drogen.

cannabis_skolan
Klicka för att se ett videoinslag.

Flera elever på grundskolor i delstaten blev i tisdags avstängda från skolan efter att skolpersonal upptäckt att de sålde cannabis.

”Under de senaste två dagarna har vi haft två separata incidenter där eleverna tagit med sig marijuana till skolan, både i form av lösa blad och en ätlig form av drogen”, skrev Jennifer Sheldon, rektor på Montfort grundskola, i ett brev till föräldrarna.

Enligt personal på skolan ska eleverna ha stulit cannabisen av personer i deras närhet som inte låst in drogen. Ingen av eleverna, eller föräldrarna, ska dock ha blivit åtalade för brottet.

— Ett varningens ord är att det här är farligt och vi önskar att de skulle låsa in det på samma sätt som de skulle med ett skjutvapen eller något annat som kan komma i händerna på barnen, sade John Gates, chef för skolsäkerheten på Greeley grundskola.

Ett av argumenten för legalisering av cannabis i delstaten var att det inte skulle bli lättare för barn att få tag i drogen, då man konkurerade ut tidigare illigala knarklangare.

Källa:
Kids caught distributing pot in elementary school


  • Publicerad:
    2014-04-24 19:30