Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Nya våldsamheter från “flyktingar” i Nurmijärvi

FINLAND. Så var det dags igen i Nurmijärvi – närmare sagt i Klaukkala i Finland. Det är inte länge sedan den senaste sammandrabbningen mellan ”flyktingar” och finnar i Nurmijärvi, vilket kan vara anledningen till att församlingen i kommunen ifråga bestämde sig för att anordna en vänskapsmatch i fotboll, med både finnar och ”flyktingar”. Det hela slutade med att fem polisbilar och en ambulans fick kallas till plats.

Ekonomer pessimistiska över ny migrationsvåg

EKONOMI. Ekonomer i Tyskland är nu pessimistiska inför en fruktad ny våg av immigranter som kan komma till Europa om EU:s flyktingavtal med Turkiet skulle komma att kollapsa.

Rasfrämlingar i demonstration på Öland

ÖLAND. Minst 30 rasfrämlingar grupperade sig på måndagen för att klaga på förhållandena på deras skattebetalda boende.

Företrädare för “asylskeppet” polisanmäler Härnösands kommun

MASSINVANDRINGEN. Företaget bakom asylskeppet ”Ocean Gala” känner sig trakasserade och har därmed anmält Härnösands kommun till både polisen och justitieombudsmannen.

Asylskeppet tvingas lämna hamn

MASSINVANDRINGEN. Fartyget ”Ocean Gala” har anlänt till en industrihamn i Härnösands kommun. Ägaren planerar att bedriva asylboende på fartyget, men då fartyget förtöjt utan tillstånd måste de genast lämna hamnen.

Nu vill grannarna i Saltjö-boo köpa Hells Angels-huset

SALTSJÖ-BOO. Det har tidigare rapporterats om stark oro och arga protester från boende i Saltsjö-Boo som hellre bor grannar med Hells Angels än så kallade ensamkommande flyktingbarn. Nu ger sig invånarna själva in i striden om att köpa den villa som idag används av Hells Angels, men som Nacka kommun vill lägga beslag på för att göra om till asylboende.

Hundratals invandrare kan få bo på hotell i Värmdö kommun

STOCKHOLM. Värmdö kommun måste hitta 90 bostäder till så kallade flyktingar under det kommande året. Om man inte hittar bostäder kommer de låta dem bo på hotell.

Grekisk bonde tvingas köra över inkräktartält på sin åker

GREKLAND. Hundratals utomeuropeiska kolonisatörer har ockuperat den grekiske jordbrukaren Lazarus Oulis mark. Under gårdagen blev stämningen stundtals hätsk när han plogade sin mark och körde över några av ockupanternas tält. Enligt Daily Mail tvingade polisen greken att sluta ploga sin egen mark eftersom de så kallade flyktingarna hade med sig barn.

Påven till Europa: “Öppna era hjärtan och dörrar”

RELIGION. Idag höll påven Franciskus tal inför en stor publik i Vatikanen och uppmanade européerna att hjälpa så kallade flyktingar i nöd. Påven verkade ta efter Sveriges förre statsminister och ska ha använt frasen ”öppna era hjärtan och dörrar”.

Daily Mail uppmärksammar Östersund – kallar staden “no-go zone”

SVERIGE. Daily Mail uppmärksammar händelserna i Östersund och skriver bland annat om två tioåriga flickor som ska ha blivit utsatta för hot om våldtäkt. Man beskriver Östersund som en ”no-go zone” för kvinnor.

Stökig vecka på gotländska asylboenden

GOTLAND. Den senaste veckan har polisen rapporterat om ett flertal bråk på Gotlands olika asylboenden.

Slovenien stänger sina gränser för flyktingar

SLOVENIEN. Slovenien kommer att stänga sina gränser vid midnatt. Som en effekt kommer även Serbien att stänga sina gränser. Detta innebär att rutten via västra Balkan inte längre kommer att vara framkomlig för främlingar som vill invadera Europa.

Aftonbladet försöker lura sina läsare

FULMEDIA. Efter kravaller vid gränsen mellan Makedonien och Grekland under måndagen förmedlar Aftonbladet en falsk beskrivning av händelsen. Den uppmärksamme läsaren kan dock enkelt skaffa sig en annan bild genom att kolla på det oredigerade bildmaterialet. Sedan Slovenien, Österrike, Serbien, Makedonien och Kroatien infört ett gemensamt tak om att dagligen släppa in maximalt 580 så […]

Regeringen förbereder sig på kaos

SVERIGE. Statsminister Stefan Löfven och regeringen förbereder en reservplan för att kunna hantera invandringskrisen ifall ingen överenskommelse kommer till stånd på EU-nivå.

Brottskod 291 upphävd: Statistik för asylsökandes brott släppta

SVERIGE. Den nationella insatsen Alma är nu avvecklad. Polisen har släppt siffrorna som mörkats för allmänheten genom brottskod 291.

Aylan Kurdis far bland de åtalade för vållandet av sonens död?

MASSINVANDRINGEN. Europa skuldbelades förra året för Aylan Kurdis död. Nu åtalas två människosmugglare i Turkiet för vållande till pojkens död, men även fadern är misstänkt för brott kopplat till sonens död.

Kos folkomröstar om asylcenter

GREKLAND. Kommunstyrelsen på Kos har beslutat att begära en folkomröstning om byggande av ett omtvistat asylcenter på ön.

Kammarrätten: Polisen får inte hemligstämpla asylsökares brottslighet

SVERIGE. Det var fel att hemligstämpla all brottslighet utförd av asylsökare. Detta fastslår kammarrätten i Stockholm i en dom efter att Värmlands Folkblads reporter Therese Thorén överklagat polisens beslut att inte ge henne information om brott som skett på asylboenden i Värmland.

Ny lag i Danmark innebär att “flyktingar” med tillgångar får stå för sina egna kostnader

DANMARK. Under tisdagen klubbades en ny lag igenom i det danska folketinget som bland annat ger staten rätt att beslagta kontanter, smycken och andra värdesaker från asylsökande för att betala deras vistelse i landet.

17-åriga asylanter påstår att två äldre finskor köpte sex av dem

FINLAND. Asylsökare i 17-årsåldern anklagar nu äldre finska kvinnor för att ha köpt sex av dem för strax under 200 kr.

Tyskland hotar andra EU-länder när nationerna inte går med på EU:s flyktingkvoter

EUROPA. EU:s försök att sprida ut asylsökare enligt fasta kvoter till olika medlemsstater fungerar inget bra och nu hotar Tyskland att vidta lagliga åtgärder mot länder som inte hjälper till.

Dan Eliasson under flyktinginvasionen: Jag ska laga svamprisotto

ABSURDISTAN. I mitten av oktober, mitt under den pågående flyktinginvasionen värsta dagar, skickade Rikspolischefen Dan Eliasson ett brev till tjänstemän inom polisen och rättsväsendet där han förnekar att det rådande läget utgör något som helst problem.

Bert Karlsson säger att han kan fixa billig mat åt Migrationsverket

ASYLINDUSTRIN. Bert Karlsson kritiserar nu sina konkurrenter som tar 572 kr per dag för att leverera mat till en asylsökare. Karlsson själv skulle kunna föda asylsökare för 100 kr per dag påstår han.

SD vill dra tillbaka uppehållstillstånd som delats ut på felaktiga grunder

INVANDRING. Jimmie Åkesson sa igår att han anser att invandrare som fått permanent uppehållstillstånd på felaktiga grunder bör få sina uppehållstillstånd indragna och därmed utvisas ur Sverige.

120 “ensamkommande flyktingbarn” checkar snart in på lyxhotell i Luleå

LULEÅ. Ett lyxhotell i Luleå tror nu att de kommer tjäna mer pengar som asylboende och ska snart ta emot 120 ”ensamkommande flyktingbarn”. Ägaren kan räkna med uppåt 25 miljoner kr i ersättning av svenska staten.

Finsk minister: Asylsökare är en säkerhetsrisk

FINLAND. En finsk minister har nu öppet sagt att asylsökare i Finland utgör en säkerhetsrisk efter att invandrare begått ett antal våldtäkter i Finland.

Galna invandrare protesterar genom att sy ihop sina munnar

INVANDRING. Efter att ha fått vänta i sex dagar på att få korsa gränsen mellan Grekland och Makedonien har ett antal invandrare blivit hysteriska. Vissa demonstrerar och hungerstrejkar och ett antal har tagit till en väldigt absurd protestmetod – de syr ihop sina egna munnar.

Regeringen föreslår tillfällig lagstiftning för att minska asylinvandringen

SVERIGE. Regeringen vill nu införa tillfälliga nödlösningar för att bromsa massinvandringen till Sverige och ge landet ”andrum” så att det mångkulturella samhället inte kollapsar helt.

Ludvika kommun vädjar till kommuninvånarna om att ta in asylsökare i sina bostäder

LUDVIKA. I ett brev som skickats ut till kommuninvånare i Ludvika uppmanar kommunen privatpersoner att ta in ensamkommande flyktingbarn i sina hem.

Väktare misshandlad på asylboende efter mångkulturell konflikt

SKÅNE. Än en gång har invandrarna som Sverige ger skydd inte kunnat bete sig på sitt asylboende.

MSB varnar för att Sveriges asylsystem kommer att kollapsa redan i december

MASSINVANDRINGEN. MSB:s senaste veckorapport varnar för att Sveriges kapacitet för att ta emot fler flyktingar tar slut i december. Bland annat sjukvård och socialtjänst kommer då inte mäkta med sina åtaganden.

Polisen i Malmö förstärker bevakningen

INRIKES. Polisen i Malmö förstärker nu sin bevakning vid Migrationsverkets lokaler. Flera asylsökare har klättrat över stängslet och avvikit.

Polen vägrar att ta emot asylsökare från EU efter dådet i Paris

EUROPA. Efter terrordådet i Paris går nu Polen ut och säger att de inte längre tänker ta emot några av de asylsökare som EU vill sprida ut i Europa.

Löfven vill att EU gemensamt ska ta emot asylsökare och sprida ut dem

SVERIGE. Statsminister Stefan Löfven säger idag att han vill skrota den så kallade Dublinförordningen. Istället för att söka asyl till ett enskilt land ska människor söka asyl till hela EU. Därefter ska EU fördela de sökande runt om i EU.

Försvarsmakten sätts in för att stötta Migrationsverket

INRIKES. Försvarsmakten sätter in personal för att bistå Migrationsverket med att ta emot asylsökare. Flera myndigheter stöttar nu Migrationsverket med asylmottagningen.

SD-flygblad (?) sprids i Grekland – varnar för Sverige

GREKLAND. Flygblad sprids enligt uppgift på den grekiska ön Lesbos som varnar människor från att söka sig till Sverige. Flygbladen är enligt uppgift undertecknade av Sverigedemokraterna.

Tältby i Sverige blir verklighet

ASYLKAOSET. Efter att ha snabbat på bygglovsprocessen och tagit bort rätten till att överklaga beslutet så kommer Myndigheten för samhällsskydd och beredskap med största sannolikhet att börja bygga Sveriges första tältläger på onsdag.

Fler svenskar vill ta emot färre asylsökare

OPINION. En ny undersökning visar att den invandringskritiska opinionen som vill minska mängden asylsökare till Sverige ökar kraftigt. På bara en månad har 12 procent anslutit sig till denna ståndpunkt.

Tyskland: Asylanter bakom våldtäktsvåg i Magdeburg

TYSKLAND. Sedan staden Magdeburg börjat ta emot ”flyktingar” har bara under oktober fyra nattliga överfall mot kvinnor skett. Polisen efterlyser enligt media i samtliga fall asylanter.

Viktor Orbán: “Europa är förrått”

UNGERN. I ett tal som hölls nyligen sa Ungerns premiärminister att Europa är utsatt för en konspiration och förräderi.