ASYLINDUSTRIN. Bert Karlsson kritiserar nu sina konkurrenter som tar 572 kr per dag för att leverera mat till en asylsökare. Karlsson själv skulle kunna föda asylsökare för 100 kr per dag påstår han.

I tisdags skrev Nordfront om hur det privatägda restaurangföretaget Fazer, som driver ett flertal försvarsrestauranger i landet, drar in 572 kr per asylsökande och dygn vid Trängslets asylboende i Älvdalen. Detta gör företaget trots att Migrationsverkets regler säger att summan per asylsökande och dygn inte får överskrida mer än 150 kr. I dagsläget handlar det totalt om 240 000 kr per dygn och på årsbasis motsvarar det ungefär 87 miljoner, rapporterade Dalarnas Tidning (DT).

Månadskostnaden som nu ligger på runt 7 miljoner kr kan också komma att ökas inom en snar framtid då Migrationsverket planerar att eventuellt placera ytterligare 120 asylsökande vid boendet, vilket skulle betyda att matkostnaden ökar till 9 miljoner i månaden.

Nu har asylprofitören Bert Karlsson kritiserat matkostnaden och menar att han själv kan ge Migrationsverket mat för 100 kr per dygn.

— Jag har Sveriges största matfabrik och levererar cirka 4 miljoner portioner om året, så jag vet prissättningen. 150 kr är med lokaler och allt men själva matdelen är inte mer än högst 100 kr. Det Fazer gör är rena övervinster. Jag skulle kunna leverera mat för 100 spänn och då skulle jag ta hand om serveringen och alltihopa, säger Karlsson och fortsätter:

— Den som gjort den här upphandlingen borde få sparken direkt. Migrationsverket går in i dessa avtal och tror att det ska bli billigare, men i stället blir de utnyttjade och så blir det dubbelt så dyrt. De måste sätta ned foten, annars kommer ju andra följa efter och höja priserna ytterligare.

Källa:
Bert Karlsson: Jag kan fixa mat för 100 spänn


  • Publicerad:
    2015-12-11 13:25