MASSINVANDRING. Turisthotellet i Ljungskile skulle bli ett asylboende men istället betalar nu Göteborg stad 36 000 kronor per dygn för tomma platser. Hotellägaren och expolitikern Hans Jonasson gör storkovan och kommenterar det hela med att han ”skrattar hela vägen till banken”.

hansjonasson

Den högsta chefen på Göteborg stads integrationsenhet trollade fram avtal om asylboenden för 140 miljoner kronor med en privat aktör. Dagen efter tackade hon ja till att bli operativ chef för samma bolag och tog med sig ytterligare fyra andra tjänstemän som varit delaktiga i att driva igenom det lukrativa avtalet.

Det hela gällde asylboenden för så kallade ”ensamkommande barn” och tecknades med den norsk-svenska asylprofitören Hero som årligen omsätter en miljard kronor och därmed är störst på asylmarknaden.

Turisthotellet i Ljungskile skulle bli ett asylboende i Heros drift men i stället betalar nu Göteborg stad 36 000 kronor per dygn för tomma platser. Hotellägaren och expolitikern Hans Jonasson gör storkovan och skriver på sin Facebook att ”han skrattar hela vägen till banken”.

Som ung började Jonasson sin politiska karriär inom Kristdemokraterna men startade på senare tid Uddevallapartiet inom vilket han varit frontfigur och arbetat aktivt för att privatisera det mesta. Han har uttryckt att han vill snabba på asylprocessen och att alla utlänningar måste få jobb eftersom det enligt honom skulle ”hjälpa till” med integrationen av främlingar. Jonasson har dessutom kritiserat den asylpolitik som förs i vårt land och röstat emot ett kraftigt intag av asylsökande utlänningar.

De tomma platserna som nu ger Jonasson stor asylprofit i mångmiljonklassen finansieras av skattebetalarnas pengar och avtalet gäller i minst två år vilket betyder att det löper ut som tidigast i februari 2018. Jonasson tar ut en ansenlig summa i hyra men den exakta summan vill Hero inte avslöja.

Jonasson kommenterar det hela till lokalmedia med att han ”tjänar löjligt mycket på det här” och på sin Facebook skriver han följande:

Till ni goda som tillhör de 87% vill jag rikta ett privatekonomiskt tack. Jag skrattar hela vägen till banken. 2018 kommer jag rösta för en annan politik så förhoppningsvis får jag det sämre efter det, men om inte så kommer jag fortsätta att smida medan järnet är varmt.

Göteborg stad har nu på juristers inrådan inlett en granskning av avtalen med Hero och de tjänstemän som är involverade.

Källa:
Ex-politiker får betalt – för att göra ingenting: ”Skrattar hela vägen till banken”


  • Publicerad:
    2016-11-04 12:25