MASSINVANDRING. Den norske asylprofitören Torrey Nørsett öppnade sju asylmottagningar under 2015 och tjänade miljontals kronor på massinvandringen.

asylprofitor

Den 73-årige asylprofitören Torrey Nørsett har lång erfarenhet av att driva asylmottagningar. Redan 1993 påbörjade han sin karriär inom ”asylbranschen” och startade sin första mottagning i Lyngdal tillsammans med MD Solutions.

När Utlänningsdirektoratet (UDI) i fjol efterlyste flera asylmottagningar gick Nørsetts sällskap från att vara ett sovande sällskap till att omsätta 12 miljoner kronor. Hela sju asylmottagningar var han med och etablerade. Till VG säger han att kunde ha skruvat upp priserna förra hösten men att de valde att tänka långsiktigt istället för att inkassera mycket pengar på kort tid.

— I situationen som UDI var i kunde vi höja priserna så mycket vi bara hade velat och UDI hade bara varit tvungna att acceptera det. Men vi har behållit priserna som de varit. Vi vill vara långsiktiga, inte bara att få en kort profit och sen försvinna.

Nørsett säger att han har blivit omtalade som ”asylbaron”, något som han har liten förståelse för. Han erkänner dock att han har gjort sig rik på massinvandringen.

Källor:
Asylprofitøren Torrey Nørsett tjente millioner ifjor
Mottaksveteran Torrey (73) opprettet syv asylmottak under flyktningkrisen


  • Publicerad:
    2016-09-30 14:10