INRIKES. En soffa för 12 miljoner och miljonregn över tomma asylboenden är några av de galenskaper som finns med på Skattebetalarnas förenings lista 2018, över skatteslöseriet i landet. 

Skattebetalarnas förening genomför varje år en omröstning över det värsta slöseriet med svenska skattemedel under det gångna året. 17 000 personer deltog i 2018 års omröstning vilket resulterade i en tio i topp-lista där miljonregnet över rasfrämlingarnas boenden hamnade på första plats.

Göteborgs kommun betalade exempelvis 110 000 kronor i månaden till ett hotell dit det aldrig skickades några asylsökande. Trelleborgs kommun betalade under året en kvarts miljon kronor per månad för boenden  som aldrig användes. Kalmar kommun köpte in fem Attefallshus som heller aldrig kom till användning. Dessa fick sedan säljas under 2018 – med miljonförlust.

Allt detta samtidigt som andra kommuner slösade stora summor på att inhysa rasfrämlingar på hotell.

Ett annat häpnadsväckande slöseri står politikerna i Dalarna för. De chartrade nämligen ett eget flygplan till Almedalsveckan 2018. Den notan landade  på 360 000 kronor plus kostnaden för transfer till och från flygplatsen. Dock fick inte alla plats, så politikerna får väl i år antas hyra in ett större plan. Allt för att inte vissa ska behöva resa tillsammans med vanligt folk.

En självlysande soffa på Forumtorget i Uppsala, för 12 miljoner kronor, och skattefinansierad  klimatångestterapi är andra exempel på galenskaper som kvalade in på 2018 års lista.

Källa:
Här är årets värsta slöseri 2018!


  • Publicerad:
    2019-01-18 17:00